Дарко Лазовић од љета у Лацију!

Лазовић на љето иде у Лацио! Српски интернационалац из Ђенове, Дарко Лазовић, договорио је прелазак у Лацио предстојећег љета, пренијели су италијански медији.  Српски репрезентативац прелази као слободан играч.

Фудбал 18.03.2019 | 17:15
Дарко Лазовић од љета у Лацију!
Према тврдњама римског листа "Ил Месађеро" небеско-плави су већ "закључали" Лазовића за наредну сезону Серије А.

Двадесетдеветогодишњи интернационалац из Србије, којем у јуну истиче уговор са Ђеновљанима, ове сезоне је постигао два гола и имао четири асистенције у црвено-плавом дресу.

Римски дневник такође наводи да ће Лацио одустати од откупа уговора Ромула само два мјесеца по његовом доласку на позајмицу управо из Ђенове.

Италијански Бразилац је одиграо само пет мечева за тим Симонеа Инзагија и није успио да избори статус првотимца.

Лазовић је у каријери још бранио боје чачанског Борца и Црвене звезде из које је прије четири године стигао на ђеновски стадион "Луиђи Ферарис".

За "А" тим Србије дебитовао је децембра 2008, у пријатељском мечу против Пољске, три наступа уписао је 2012, када је на клупи репрезентације седео Синиша Михајловић, а посљедњи - укупно пети - у пријатељском одмеравању снага са Панамом, љета 2014.

Селектор Србије Младен Крстајић прошле недјеље позвао је Лазовића поново у репрезентацију, за пријатељски сусрет са Њемачком и гостовање Португалу, којим ће "орлови" почети квалификације за Европско првенство.

Лацио не може без Срба! И један нови је већ капарисан за лето. Како тврде италијански медији, Дарко Лазовићје потписао уговор са Римљанима, по којем ће у јуну, као слободан играч, постати нови члан небескоплавих.

Римски Ил Месађеро је објавио да Дарко Лазовић иде без обештећења из Ђенове у Лацио, који највероватније неће активирати опцију да откупи Ромула од истог клуба, иако је играч овог пролећа на позајмици на Олимпику.

Дарко Лазовић је ове сезоне постигао два гола и четири пута асистирао за Ђенову. Ипак, није се договорио са челницима клуба око наставка сарадње, већ ће се преселити у Рим. Тамо ће се борити за позицију на којој су претходно играли Душан Баста и Адам Марушић, уз десну аут линију као крилни бек.

Српски фудбалер, који се враћа у репрезентацију после дуже паузе и конкурисаће за састав за мечеве са Немачком и Португалом, постао је члан Ђенове у лето 2015. године. Тада је из Црвене звезде прешао као слободан играч.

Лазовић је до сада за Ђенову одиграо 104 утакмице и постигао четири гола уз 11 асистенција.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар