Како је Бекам заталасао САД...?!

Бурна пијаца у НФЛ-у донела је неколико бомбастичних трејдова. Антонио Браун и Лејвион Бел имају нове тимове, али је највећи бум „преко баре“ изазвао доскорашњи рисивер Њујорк Џајантса. Патриоте се осипају, али. . .

Остали спортови 24.03.2019 | 19:30
Како је Бекам заталасао САД...?!
Никад спектакуларнија пијаца у омиљеном спорту Американаца. Сезона је одавно завршена тријумфом Њу Ингланда, али не мањка узбуђења „преко баре“. У моди су трејдови и потписивање слободних агената, а већ на старту пијаце пали су неки велики трансфери.

У првом плану је био трејд који је шокирао многе у НФЛ-у, прелазак звезде Њујорк Џајантса Одела Бекама Џуниора у Кливленд Браунсе. Екипа из Охаја годинама важи за најгору франшизу у лиги, али наредне сезоне, која почиње у септембру, пуцају на високо. Оформили су млад тим од кога се већ сада многи прибојавају. Бекам се придружио саиграчу са колеџа и пријатељу Џарвису Лендрију. Њих двојица чиниће паклени тандем хватача, а вођа нових Браунса биће квотербек Бејкер Мејфилд, прошлогодишњи први пик на драфту. У Охају је еуфорија, многи су овај долазак једног од најпопуларнијих играча у САД упоредили са повратком кошаркашког аса Леброна Џејмса пре четири године.

У Кливленду су платили високу цену за Бекама. Екипи из „Велике јабуке“ дали су пика прве и треће рунде драфта ове године, као и талентованог сејфтија Џибрила Пејперса. Такође, доведени су и одлични дефанзивци Оливије Вернон из Џајантса и Шелдон Ричардсон из Минесоте, као и ранинг бек Карим Хант. Више се о Кливленду не прича са ниподаштавањем као раније.

У првом плану ове зиме била су и двојица некадашњих асова Питсбург Стилерса, Антонио Браун и Лејвион Бел. Дуго је трајала сага где ће ова двојица феноменалних играча. На крају, Браун је отишао у Оукленд Рејдерса, док је Бел потписао за Њујорк Џетсе. Обојица су добила оно што су желела, велики новац, више од 50.000.000 долара за вишегодишње уговоре.

Док се остали клубови утркују око појачање, шампионски састав Њу Ингланда се осипа, али то много не брине навијаче тима из Бостона. Легендарни тренер Бил Беличик не дају тако лаке десетине милионе долара за вишегодишње уговоре. Освајач трофеја Винса Ломбардја морао је да се одрекне најбољег „пес рашера“ Треја Флауерса. Он је потписао мега уговор са Детроит Лајонсим за 90.000.000 долара на пет година. Шампиона је напустио и најтежи играч лиге Трент Браун (175 килогарма), који је сјајно чувао Тома Брејдијапрошле сезоне. Леви текл је отишао у Рејдерсе за чак 66.000.000 долара. У Патриотама више неће бити ни офанзивног универзалца Кордарела Патерсона (Чикаго). Ипак, довољно је да су ту Беличик и Брејди. Највећа непознаница је Роб Гронковски. Још се није изјаснио да ли иде у пензију или ће да одради уговор до краја, до 2020. године. Ближи је останку у табору тима из Бостона.

Када су у питању квотербекови, највећи трансфер је прелазак Ника Фолса из Филаделфије у Џексонвил Џегуарсе. За четири године на Флориди МВП 52. Супербоула ће инкасирати 88.000.000 долара. После 11 година у Балтимору, Џое Флако се сели у Денвер Бронкосе.

Ово су још неки од трансфера који су имали великог одјека у САД протеклих дана:

БАЛТИМОР – Из Сијетла је стигао сјајни сејфти Ирл Томас и ранинг бек Марк Инграм из Њу Орленса. Рејвенсе је напустио Си Џеј Мозли који је отишао у Њујорк Џетсе.

КАНЗАС СИТИ – Велика реконструкција одбране је у чети Ендија Рида. Отказе су добили звезде Џастин Хјустон и Ерик Бери, док је Ди Форд трејдован у Сан Францисо Фортинајнерсе. Редове Поглавица појачао је сејфти из Хјустона Тајрон Метју.

САН ФРАНЦИСКО – У Калифорнију су осим Форда из Канзаса стигли и лајнбекер Квон Александер из Тампа Беја и доскорашњи ранинг бек Атланте Тејвин Колмен.

ГРИН БЕЈ – Годинама су Пекерси имали лошу одбрану, били су неактивни када су слободни агенти у питању, али су сада били агресивни на тржишту. Довели су тројицу одличних одбрамбених играча – Престона Смита,Зедеријуса Смита и сејфтија Адријана Амоса.

ВАШИНГТОН – Из Њујорк Џајантса је стигао одлични сејфти Лендон Колинс за чак 84.000.000 долара за уговор на шест година.

ЛОС АНЂЕЛЕС РЕМСИ – Вицешампион је продужио сарадњу са Дантеом Фаулером, а из Балтимора је стигао ветеран Ерик Ведл.

ФИЛАДЕЛФИЈА – Из Џексонвила је дошао лајнбекер Малик Џексон, а у Њу Игланд је трејдован Мајкл Бенет.

АРИЗОНА – Искусни 37-годишњи Терел Сакс напустио је Балтимор и стигао у Кардиналсе.

БАФАЛО БИЛС – Стигла су двојица рисивера, Џон Браун из Балитмора и Кол Бизли из Даласа.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар