Kako je Bekam zatalasao SAD...?!

Burna pijaca u NFL-u donela je nekoliko bombastičnih trejdova. Antonio Braun i Lejvion Bel imaju nove timove, ali je najveći bum „preko bare“ izazvao doskorašnji risiver Njujork Džajantsa. Patriote se osipaju, ali. . .

Ostali sportovi 24.03.2019 | 19:30
Kako je Bekam zatalasao SAD...?!
Nikad spektakularnija pijaca u omiljenom sportu Amerikanaca. Sezona je odavno završena trijumfom Nju Inglanda, ali ne manjka uzbuđenja „preko bare“. U modi su trejdovi i potpisivanje slobodnih agenata, a već na startu pijace pali su neki veliki transferi.

U prvom planu je bio trejd koji je šokirao mnoge u NFL-u, prelazak zvezde Njujork Džajantsa Odela Bekama Džuniora u Klivlend Braunse. Ekipa iz Ohaja godinama važi za najgoru franšizu u ligi, ali naredne sezone, koja počinje u septembru, pucaju na visoko. Oformili su mlad tim od koga se već sada mnogi pribojavaju. Bekam se pridružio saigraču sa koledža i prijatelju Džarvisu Lendriju. Njih dvojica činiće pakleni tandem hvatača, a vođa novih Braunsa biće kvoterbek Bejker Mejfild, prošlogodišnji prvi pik na draftu. U Ohaju je euforija, mnogi su ovaj dolazak jednog od najpopularnijih igrača u SAD uporedili sa povratkom košarkaškog asa Lebrona Džejmsa pre četiri godine.

U Klivlendu su platili visoku cenu za Bekama. Ekipi iz „Velike jabuke“ dali su pika prve i treće runde drafta ove godine, kao i talentovanog sejftija Džibrila Pejpersa. Takođe, dovedeni su i odlični defanzivci Olivije Vernon iz Džajantsa i Šeldon Ričardson iz Minesote, kao i raning bek Karim Hant. Više se o Klivlendu ne priča sa nipodaštavanjem kao ranije.

U prvom planu ove zime bila su i dvojica nekadašnjih asova Pitsburg Stilersa, Antonio Braun i Lejvion Bel. Dugo je trajala saga gde će ova dvojica fenomenalnih igrača. Na kraju, Braun je otišao u Ouklend Rejdersa, dok je Bel potpisao za Njujork Džetse. Obojica su dobila ono što su želela, veliki novac, više od 50.000.000 dolara za višegodišnje ugovore.

Dok se ostali klubovi utrkuju oko pojačanje, šampionski sastav Nju Inglanda se osipa, ali to mnogo ne brine navijače tima iz Bostona. Legendarni trener Bil Beličik ne daju tako lake desetine milione dolara za višegodišnje ugovore. Osvajač trofeja Vinsa Lombardja morao je da se odrekne najboljeg „pes rašera“ Treja Flauersa. On je potpisao mega ugovor sa Detroit Lajonsim za 90.000.000 dolara na pet godina. Šampiona je napustio i najteži igrač lige Trent Braun (175 kilogarma), koji je sjajno čuvao Toma Brejdijaprošle sezone. Levi tekl je otišao u Rejderse za čak 66.000.000 dolara. U Patriotama više neće biti ni ofanzivnog univerzalca Kordarela Patersona (Čikago). Ipak, dovoljno je da su tu Beličik i Brejdi. Najveća nepoznanica je Rob Gronkovski. Još se nije izjasnio da li ide u penziju ili će da odradi ugovor do kraja, do 2020. godine. Bliži je ostanku u taboru tima iz Bostona.

Kada su u pitanju kvoterbekovi, najveći transfer je prelazak Nika Folsa iz Filadelfije u Džeksonvil Džeguarse. Za četiri godine na Floridi MVP 52. Superboula će inkasirati 88.000.000 dolara. Posle 11 godina u Baltimoru, Džoe Flako se seli u Denver Bronkose.

Ovo su još neki od transfera koji su imali velikog odjeka u SAD proteklih dana:

BALTIMOR – Iz Sijetla je stigao sjajni sejfti Irl Tomas i raning bek Mark Ingram iz Nju Orlensa. Rejvense je napustio Si Džej Mozli koji je otišao u Njujork Džetse.

KANZAS SITI – Velika rekonstrukcija odbrane je u četi Endija Rida. Otkaze su dobili zvezde Džastin Hjuston i Erik Beri, dok je Di Ford trejdovan u San Franciso Fortinajnerse. Redove Poglavica pojačao je sejfti iz Hjustona Tajron Metju.

SAN FRANCISKO – U Kaliforniju su osim Forda iz Kanzasa stigli i lajnbeker Kvon Aleksander iz Tampa Beja i doskorašnji raning bek Atlante Tejvin Kolmen.

GRIN BEJ – Godinama su Pekersi imali lošu odbranu, bili su neaktivni kada su slobodni agenti u pitanju, ali su sada bili agresivni na tržištu. Doveli su trojicu odličnih odbrambenih igrača – Prestona Smita,Zederijusa Smita i sejftija Adrijana Amosa.

VAŠINGTON – Iz Njujork Džajantsa je stigao odlični sejfti Lendon Kolins za čak 84.000.000 dolara za ugovor na šest godina.

LOS ANĐELES REMSI – Vicešampion je produžio saradnju sa Danteom Faulerom, a iz Baltimora je stigao veteran Erik Vedl.

FILADELFIJA – Iz Džeksonvila je došao lajnbeker Malik Džekson, a u Nju Igland je trejdovan Majkl Benet.

ARIZONA – Iskusni 37-godišnji Terel Saks napustio je Baltimor i stigao u Kardinalse.

BAFALO BILS – Stigla su dvojica risivera, Džon Braun iz Balitmora i Kol Bizli iz Dalasa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar