ИВ: Новак на терену у цик зоре!

У понедељак ће у Индијан Велсу наступити тројица од преостале четворице српских тенисера.  Калифорнија је српско игралиште! На првом мастерсу сезоне вечерас три српска аса на теренима: Ђере и Кецмановић један на другог, а Ђоковић против старе муштерије Колшрајбера.

Тенис 11.03.2019 | 16:45
ИВ: Новак на терену у цик зоре!
Након победе над Бјерном Фратанђелом, Новак Ђоковић ће се у трећем колу мастерса у Индијан Велсу састати са Немцем Филипом Колшрајбером.

Њихов дуел заказан је за понедељак увече по локалном времену у Калифорнији, односно за 4.00 у нашем делу Европе.

После жреба се ова рунда турнира ишчекивала са великим нестрпљењем, јер је Новаков "пројектовани" ривал био Ник Кирјос, кога није савладао никад у каријери (међусобни скор 0:2). Међутим, Аустралијанац је одмах подбацио, изгубивши од стабилног Колшрајбера резултатом 6:4, 6:4.

Ђоковић је са 35-годишњим Немцем играо девет пута и забележио осам победа. Једини пораз од њега је доживео на Ролан Гаросу (0:3), пре непуних 10 година.

Последњи пут састали су се 2016. управо у Индијан Велсу и такође у 1/16 финала. Тада је било 7:5, 7:5 у корист најбољег тенисера света.

Пре Новака, на терен ће изаћи српске младе снаге, Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.

Жреб је "хтео" да у понедељак од 22 часа заиграју један против другог, што значи да ће Канађанин Оже Алијасим или Јапанац Нишиока у осмини финала сигурно одмерити снаге са српским тенисером.

Ђере је у Индијан Велс дошао као 32, а Кецмановић као 130. рекет света, по чему је јасно коме припада улога фаворита.

Подсећамо да је Миомир после пораза у другом колу квалификација имао среће да један од носилаца одустане од такмичења, па је у главни жреб ушао као "лаки лузер".

Пласман у осмину финала ће за било кога од њих бити најбољи резултат у каријери на турнирима "Мастерс 1000" серије.

Филип Крајиновић (113) ће се после тријумфа над Давидом Гофаном састати са 15. тенисером света, Русом Данилом Медведевим. Тај дуел заказан је за уторак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар