IV: Novak na terenu u cik zore!

U ponedeljak će u Indijan Velsu nastupiti trojica od preostale četvorice srpskih tenisera.  Kalifornija je srpsko igralište! Na prvom mastersu sezone večeras tri srpska asa na terenima: Đere i Kecmanović jedan na drugog, a Đoković protiv stare mušterije Kolšrajbera.

Tenis 11.03.2019 | 16:45
IV: Novak na terenu u cik zore!
Nakon pobede nad Bjernom Fratanđelom, Novak Đoković će se u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu sastati sa Nemcem Filipom Kolšrajberom.

Njihov duel zakazan je za ponedeljak uveče po lokalnom vremenu u Kaliforniji, odnosno za 4.00 u našem delu Evrope.

Posle žreba se ova runda turnira iščekivala sa velikim nestrpljenjem, jer je Novakov "projektovani" rival bio Nik Kirjos, koga nije savladao nikad u karijeri (međusobni skor 0:2). Međutim, Australijanac je odmah podbacio, izgubivši od stabilnog Kolšrajbera rezultatom 6:4, 6:4.

Đoković je sa 35-godišnjim Nemcem igrao devet puta i zabeležio osam pobeda. Jedini poraz od njega je doživeo na Rolan Garosu (0:3), pre nepunih 10 godina.

Poslednji put sastali su se 2016. upravo u Indijan Velsu i takođe u 1/16 finala. Tada je bilo 7:5, 7:5 u korist najboljeg tenisera sveta.

Pre Novaka, na teren će izaći srpske mlade snage, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Žreb je "hteo" da u ponedeljak od 22 časa zaigraju jedan protiv drugog, što znači da će Kanađanin Ože Alijasim ili Japanac Nišioka u osmini finala sigurno odmeriti snage sa srpskim teniserom.

Đere je u Indijan Vels došao kao 32, a Kecmanović kao 130. reket sveta, po čemu je jasno kome pripada uloga favorita.

Podsećamo da je Miomir posle poraza u drugom kolu kvalifikacija imao sreće da jedan od nosilaca odustane od takmičenja, pa je u glavni žreb ušao kao "laki luzer".

Plasman u osminu finala će za bilo koga od njih biti najbolji rezultat u karijeri na turnirima "Masters 1000" serije.

Filip Krajinović (113) će se posle trijumfa nad Davidom Gofanom sastati sa 15. teniserom sveta, Rusom Danilom Medvedevim. Taj duel zakazan je za utorak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar