Вулетићев одговор Звезди, Милојевићу, Стојковићу, Боаћију...

Нема краја. . . !

Фудбал 07.03.2019 | 21:45
Вулетићев одговор Звезди, Милојевићу, Стојковићу, Боаћију...
Она права бура, кажу, најчешће траје два-три, па чак и пет дана, а овој нашој што удари после вечитог дербија крај се по обичају не назире. Тако је и овога пута. Прозивке, провлачење кроз блато, лажи - све као део "анализе" онога што се дешавало на утакмици. 

Неко ће сад рећи: какав фудбал, таква и "анализа". Има истине. 

Данас, конкретно, по вечитом ривалу "удара" Владимир Вулетић, потпредседник Партизана и сублимира много тога кроз своје виђење дербија, односно свега онога што је речено претходних дана...

"Протекли дерби и све што се догодило по његовом завршетку у доброј мери показује све лицемерје и парадигму фрустрације ривалског клуба али и одређених структура које настоје да им у том својеврсном фаустовском плесу са нечастивим, обилато помогну. Када су истрошили све ресурсе оптужби, што на рачун судија, Партизана као клуба, те наших фудбалера, које називају грубијанима, јер су се, срам их било, усудили да запну и боре се за свој клуб и дрес који носе, онда су се острвили на тренера Зорана Мирковића", почео је Вулетић. 

"Позивају на линч, траже санкционисање Мирковића, свесно избегавајући да објасне како су се, у тренутку прекида игре, комплетан стручни штаб и играчи са клупе ривалског клуба нашли око два играча Партизана на терену, нападајући их са свих страна. Да ли је то дозвољено? Да ли је Мирковић требало да им аплаудира због атака на наше играче или да покуша да их одбрани?! То је та њихова селективна правда, по принципу 'Држ`те лопова'! Можда је Мирковић требало да доживи судбину Љубише Тумбаковића из 2000. године, на истом том стадиону, па да јавност буде задовољна"?!

Вулетић за немиле сцене на дербију именује и кривца. Директно. То је по њему Ричмонд Боаћи.

"Како је почело? Пар дана пре дербија, извесни Боаћи, нападач који је у једној сезони познат по више датих голова из пенала него из игре, скупо продат у Кину, па брже-боље јефтино враћен у Србију, бахато говори о томе да он и не зна играче који у Партизану играју, да поред њега можете поставити десет Месија, а да је он и даље шеф! Проблем са овим је што је било довољно поред њега поставити само једног средњошколца, Павловића, који можда данас има претчас из математике, па да шеф постане шраф који заврши у тинејџерском џепу. Неодољиво све ово подсећа на ситуацију из 2010. године, са СП у фудбалу, када Марадона није препознао тада тинејџера Томаса Милера, мислећи да је овај сакупљач лопти. Милер му је тада поручио да ће настојати да га упозна на утакмици. Аргентина је изгубила са 0:4, а Милер био најзаслужнији за победу свог тима. Павловић је Боаћијев Милер".

Вулетићу се нису свиделе ни изјаве Филипа Стојковића... 

"О суђењу на овој утакмици најопширније говоре они који обавезно претходно истакну да то није њихов манир. Тако бројни играчи ривалског клуба, сви до једног претходно истакавши правила њиховог својеврсног бонтона, врло малициозно и цинично, неретко неистинито, а свакако подложно дисциплинском гоњењу, коментаришу судијске одлуке. Специфична појава, Филип Стојковић, тако се вајка и ламентира да су све судијске грешке увек на штету његовог тима! То говори човек који је јавно, у медијима, након прве утакмице са Краснодаром у квалификацијама за ЛЕ пре две сезоне, након нерегуларно поништеног Ристићевог гола, рекао да је он тај гол видео, да је лопта била метар у голу, да је викао Борјану да брзо испуца лопту како им не би свирали гол. И сад индивидуа која би требало да буде, као спортиста, оличење фер-плеја, а која судијске превиде користи за подвале, ламентира над злехудом судбином услед наводне судијске грешке. Римљани би само уздахнули и рекли: О, темпора, о, морес. (О времена, о обичаји)".

О Владану Милојевићу:

"Ту је, наравно, и незаобилазни тренер овог тима, познат по изјавама да ВАР убија драж фудбала, да је са тренерске клупе, са центра игралишта, на прошлом дербију, прецизно видео да је лопта прешла гол-линију Партизановог гола на крају игралишта, док су се све могуће видео камере и архитетекте спорили у вези са овим питањем. Сада је, употребивши коцкарску, карташку терминологију, поново изричито тврдећи да офсајда Бена није било, да је његов тим знатно оштећен, дерби упоредио са тајванском канастом. Овде се поставља једно круцијално питање: где је сада уважени, вајни, а дисциплински већ кажњени члан ИО ФСС, задужен за регуларност такмичења - Драгиша Бинић, да поднесе, као што их је у случају оправданих изјава из Партизановог табора, дисциплинске пријаве која се, током прошле сезоне, као нека прека партијска комисија само бавила медијским изјавама фудбалских актера из табора Партизана? Где је сада та Комисија да се позабави еклатантним и бројним примерима коментарисања суђења актера ривалског нам клуба? Да ли Дисциплински правилник ФСС важи само за Партизан или се примењује и на остале клубове"?

Потпредседник црно-белих осврнуо се и на селективну правду...

"Ово питање је чак и принципијелно, будући да ви имате и извесног Рецка, осуђеног од стране те исте Комисије, удаљеног из фудбала правоснажно на годину дана, који даје опширне медијске интервјуе и сербезно без трунке срама понавља бласфемичне оптужбе да је голман његовог тима наводно продао утакмицу против Партизана, па га је препоштени Рецко удаљио из клуба. И тако Рецко и даље кевће, а ДК ћути. А када био ови службеници ФСС поступали само по својим правилницима, увидели би да су коментарисања суђења од стране актера ривалског клуба потпуно илузорна, следећи само ове две следеће чињенице: Судијској грешци досуђеног офсајда претходила је судијска грешка током исте акције недосуђеног играња руком Симића у 16 метара, што је морало да резултира прекидом акције. Судијска грешка недосуђеног пенала за Партизан након старта над Косовићем. Ко уме да рачуна, на основу овога, уме да сабере да су два и два четири".

О изјави Зорана Петровића одмах после утакмице, Вулетић је казао:

"Оно што је, каже народна пословица, дозвољено просјаку, није дозвољено краљевићу. Тако посебан проблем представљају иступања службеника ФСС у чему предњачи председник Судијске комисије, Зоран Петровић. Ни сат времена након утакмице, ажурни и, делује, видно весели Петровић, снагом свог ауторитета тврди да је домаћин на овој утакмици оштећен и унапред најављује одлуке ове Комисије у вези са суђењем, не пропуштајући прилику да пошаље понеки љубавни поздрав ривалском нам клубу, услед спекулација да је навијач Партизана. Ово је готово невероватан пример који подсећа на онај домаћи филм сличног назива, па се овде може употребити као 'Љубавни случај или трагедија службеника ФСС-а'. Знате, најтежи су ти делиријуми тременси латентне љубави који су почели као вирус да се шире. Најзад, све ово што се у српском фудбалу дешава, ћутања о непочинствима, а санкционисања оних који о непочинствима говоре, својевремено је одлично описао чувени Ками: 'Али, опет и опет, дође време у историји када човек, који се усуди да каже како су два и два четири, буде кажњаван смрћу. И није питање знати коју казну или награду повлачи ова калкулација. Питање је знати да ли су два и два четири'", закључио је Владимир Вулетић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар