Борковић остаје у Европа ТЦР шампионату!

Српски аутомобилиста Душан Борковић и ове сезоне возиће европски ТЦР шампионат као возач "НИС Петрол Рацинг тима" у сарадњи са "Таргет Цомпетитион тимом".  Од Хунгароринга до Монце: Овако ће изгледати Дуцина '19. . .  И ове године, нашег возача гледаћемо на познатим европским стазама, у истом возилу и у истом тиму.

Остали спортови 11.03.2019 | 20:30
Борковић остаје у Европа ТЦР шампионату!
Борковић је био жеља неколико тимова и различитих шампионата, али није имао дилему и поверење је поново дао Таргету и аутомобилу "Хyундаи и30 Н" са којим је прошле сезоне освојио друго место у екипној конкуренцији.

"Таргет је у прошлој сезони показао професионалност и огромно искуство. Одлично смо се нашли и уиграли, "Хyундаи" ми је сјано легао и сигуран сам да ова година може да буде само боља. Није било двоумљена ни око шампионата, ТЦР Европа нуди велике могућности, а конкуренција је изузетно јака. Апсолутно сам спреман да ово буде моја година“", изјавио је Борковић, који је прошлу сезону у појединачној конкуренцији завршио на трећем месту.

Нова сезона стартује 27. априла на стази Хунгароринг у Мађарској.

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић ове сезоне возиће европски ТЦР шампионат, за титулу најбољег на Старом континенту. Наш ас није мењао добитну комбинацију тако да и ове године наступа као возач НИС Петрол Рацинг тима у сарадњи са Таргет Цомпетитион тимом у аутомобилу Хyундаи и30 Н ТЦР са бројем 62.

Борковић је био жеља неколико тимова и различитих шампионата, али Панчевац није имао дилему и поверење је поново дао Таргет цомпетитион-у који је, управо захваљујући одличним вожњама нашег аса, освојио друго место у тимском делу ТЦР Европа 2018.

"Таргет је у прошлој сезони показао професионалност и огромно искуство. Одлично смо се нашли и уиграли, Хјундаи ми је сјајно 'легао' и сигуран сам да ова година може бити само боља. Није било двоумљења ни око шампионата. ТЦР Европа нуди велике могућности, а конкуренција је изузетно јака. Апсолутно сам спреман да ово буде моја година", рекао је Борковић.

Сезона у ТЦР Европа стартује 27. априла на стази Хунгароринг у Мађарској, а до краја године Борковића очекује укупно 14 трка. Завршница шампионата је 12. и 13. октобра на стази у Монци.

"Скоро све стазе су ми познате и то је велики плус. Нисам никад возио Хокенхајм у Немачкој и Ред Булл ринг у Аустрији. Стазе као што су Спа Франкошамп, Хокенхајм и Монца никако не одговарају Хјундаију због јако великих брзина које се развијају на правцима и то ме помало секира, а нарочито што је за крај шампионата резервисана Монца која дефинитивно више одговара аутомобилима ВW групе, посебно аудију“, рекао је Борковић.

Наш аутомобилиста очекује спектакуларан почетак шампионата на Хунгарорингу који традиционално окупи највише публике, међу којима има И доста фанова из Србије, док је завршница резервисана за Барселону и Монцу, готово као и прошле године, само обрнутим редом.

"Рекао бих да су управо то стазе на којима сам сплетом углавном неспортских околности остао без титуле. Надам се да ће ове године све бити много боље, а ја ћу увек као и до сада дати све од себе по питању вожње", додао је возач НИС Петрол рацинг тима.

Борковић је изразио захвалност својој земљи и граду Панчеву на великој подршци, Агенцији за безбедност саобраћаја као својим партнерима и спонзорима: компанији НИС Газпром Нефт и Ауто Мото Савезу Србије. Пулу спонзора се ове године придружује и луксембуршка групација Аутодис која је изричито изразила жељу да подржи српског аутомобилисту због резултата које је постигао током прошле сезоне.

Прочитајте комплетан распоред шампионата 2019. године:

Хунгароринг 27-28. април
Хокенхајм 24-26. мај
СПА 8-9. јун
Ред Булл Ринг 13-14. јул
Ошерслебен 03-04. август
Барселона 21-22. септембар
Монца 12-13.октобар

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар