Borković ostaje u Evropa TCR šampionatu!

Srpski automobilista Dušan Borković i ove sezone voziće evropski TCR šampionat kao vozač "NIS Petrol Racing tima" u saradnji sa "Target Competition timom".  Od Hungaroringa do Monce: Ovako će izgledati Ducina '19. . .  I ove godine, našeg vozača gledaćemo na poznatim evropskim stazama, u istom vozilu i u istom timu.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Borković je bio želja nekoliko timova i različitih šampionata, ali nije imao dilemu i poverenje je ponovo dao Targetu i automobilu "Hyundai i30 N" sa kojim je prošle sezone osvojio drugo mesto u ekipnoj konkurenciji.

"Target je u prošloj sezoni pokazao profesionalnost i ogromno iskustvo. Odlično smo se našli i uigrali, "Hyundai" mi je sjano legao i siguran sam da ova godina može da bude samo bolja. Nije bilo dvoumljena ni oko šampionata, TCR Evropa nudi velike mogućnosti, a konkurencija je izuzetno jaka. Apsolutno sam spreman da ovo bude moja godina“", izjavio je Borković, koji je prošlu sezonu u pojedinačnoj konkurenciji završio na trećem mestu.

Nova sezona startuje 27. aprila na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ove sezone voziće evropski TCR šampionat, za titulu najboljeg na Starom kontinentu. Naš as nije menjao dobitnu kombinaciju tako da i ove godine nastupa kao vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Target Competition timom u automobilu Hyundai i30 N TCR sa brojem 62.

Borković je bio želja nekoliko timova i različitih šampionata, ali Pančevac nije imao dilemu i poverenje je ponovo dao Target competition-u koji je, upravo zahvaljujući odličnim vožnjama našeg asa, osvojio drugo mesto u timskom delu TCR Evropa 2018.

"Target je u prošloj sezoni pokazao profesionalnost i ogromno iskustvo. Odlično smo se našli i uigrali, Hjundai mi je sjajno 'legao' i siguran sam da ova godina može biti samo bolja. Nije bilo dvoumljenja ni oko šampionata. TCR Evropa nudi velike mogućnosti, a konkurencija je izuzetno jaka. Apsolutno sam spreman da ovo bude moja godina", rekao je Borković.

Sezona u TCR Evropa startuje 27. aprila na stazi Hungaroring u Mađarskoj, a do kraja godine Borkovića očekuje ukupno 14 trka. Završnica šampionata je 12. i 13. oktobra na stazi u Monci.

"Skoro sve staze su mi poznate i to je veliki plus. Nisam nikad vozio Hokenhajm u Nemačkoj i Red Bull ring u Austriji. Staze kao što su Spa Frankošamp, Hokenhajm i Monca nikako ne odgovaraju Hjundaiju zbog jako velikih brzina koje se razvijaju na pravcima i to me pomalo sekira, a naročito što je za kraj šampionata rezervisana Monca koja definitivno više odgovara automobilima VW grupe, posebno audiju“, rekao je Borković.

Naš automobilista očekuje spektakularan početak šampionata na Hungaroringu koji tradicionalno okupi najviše publike, među kojima ima I dosta fanova iz Srbije, dok je završnica rezervisana za Barselonu i Moncu, gotovo kao i prošle godine, samo obrnutim redom.

"Rekao bih da su upravo to staze na kojima sam spletom uglavnom nesportskih okolnosti ostao bez titule. Nadam se da će ove godine sve biti mnogo bolje, a ja ću uvek kao i do sada dati sve od sebe po pitanju vožnje", dodao je vozač NIS Petrol racing tima.

Borković je izrazio zahvalnost svojoj zemlji i gradu Pančevu na velikoj podršci, Agenciji za bezbednost saobraćaja kao svojim partnerima i sponzorima: kompaniji NIS Gazprom Neft i Auto Moto Savezu Srbije. Pulu sponzora se ove godine pridružuje i luksemburška grupacija Autodis koja je izričito izrazila želju da podrži srpskog automobilistu zbog rezultata koje je postigao tokom prošle sezone.

Pročitajte kompletan raspored šampionata 2019. godine:

Hungaroring 27-28. april
Hokenhajm 24-26. maj
SPA 8-9. jun
Red Bull Ring 13-14. jul
Ošersleben 03-04. avgust
Barselona 21-22. septembar
Monca 12-13.oktobar

Izvor: B92/mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.