Рио: Ласло против Канађанина за највећи успјех каријере!

Дејвис куп репрезентативац Србије вечерас у Рију бориће се за први АТП трофеј! Ђере отворио срце: Тешко је без родитеља, желим да их учиним поносним. . .  Ласло Ђере има турнир из снова у Рио де Жанеиру.

Тенис 24.02.2019 | 16:30
Рио: Ласло против Канађанина за највећи успјех каријере!
Ласло Ђере на турниру у Рио де Жанеиру игра најбољи тенис у каријери. Након побједе над Домиником Тимом на старту, нанизао је још двије побједе и успио да се пласира у прво АТП финале.

Полуфинални дуел добио је без борбе, будући да му је ривал Аљаж Бедене из Словеније предао меч пре почетка због повреде, па српски тенисер одморан и оран дочекује битку за највећи успјех у каријери.

Његов ривал у борби за трофеј на турниру АТП серије 500 у Рију биће Феликс Оже Алисим, 18-годишњи играч из Канаде, који тренутно заузима 104. мјесто на АТП листи.

Млади Канађанин је на путу до финала савладао искусног Пабла Куеваса из Уругваја резултатом 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Ђере и Оже Алисим никада се раније нису сусретали.

Српски тенисер рекао је да није желио да избори пласман у финале "пар форфе" због повреде ривала и пожелио је Беденеу брз опоравак.

Најбољи пласман Ласла Ђереа у каријери је 83. место на АТП листи, које је заузимао у септембру прошле године.

Верује да је ће турнир у Рију за њега бити прекретница у каријери.

"Играм добро, задовољан сам игром коју приказујем и срећан сам. Надам се да ћу после Рија достићи нови ниво у каријери. Ово је био веома тежак пут, али сам увијек веровао да могу да стигнем до овдје", поручио је Ласло.

Ђере има велику жељу да вечерас од 21 час по средњеевропском времену заврши успешно комплетан посао у Рију, јер би му прва титула у каријери омогућила огроман напредак на АТП листи.

Он је у Бразил стигао као 90. играч свијета и већ сада напредовао је за 40 мјеста, а евентуалним тријумфом у финалу обезбиједио би пласман у Топ 40 на АТП листи и постао би други рекет Србије.

Уз то има и посебан мотив.

"Веома је тешко бити без родитеља са 23 године. Веома сам им захвалан за све што су учинили за мене и желим да их учиним поносним"; поручио је пред финале Ласло Ђере.

И Оже-Алисим каже да очекује неизвестан дуел.

“Да будем искрен очекујем врло тежак меч. До сада нисам играо с Ласлом, али видео сам како игра. Биће то свакако велика битка“, поручио јеканадски тенисер.

Турнир у Рију игра се за наградни фонд од 1.937.740 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар