"Везисту" Јувентуса мучи срце!

Само што се усталио у првих 11 шампиона Италије, установљено је да немачки ветеран пати од атријалне фибрилације.

Фудбал 20.02.2019 | 17:45
"Везисту" Јувентуса мучи срце!
Сами Кедира ове сезоне баш нема среће са здрављем.

Већи део јесени био је ван строја због повреда мишића и скочног зглоба, а таман када је почео да игра у континуитету, пошто је био "стартер" у последња три кола Серије А, утврђено је да има потенцијално озбиљан проблем - срчану аритмију!

Прецизна дијагноза његовог стања је "атријална фибрилација", према енциклопедијској дефиницији, "поремећај срчаног ритма, обично повезан са обољењима као што су срчана слабост, коронарна болест, обољења срчаних залистака, шећерна болест и повишен крвни притисак".

"Карактерише је неправилан срчани ритам, а њене манифестације крећу се у широком распону, од потпуно асимптоматских облика до кардиогеног шока и тешких цереброваскуларних компликација".

Немачки интернационалац, који у априлу пуни 32 године, зато није отпутовао са екипом Јувентуса на први меч осмине финала Лиге шампиона против Атлетико Мадрида (среда, 21.00).

Првак Италије саопштио је да ће Кедира одмах почети лечење и до даљег бити ван терена.

Он је ове сезоне наступио на само 15 мечева, али током фебруара је био стандардан у првој постави. Чак је на гостовању Сасуолу постигао први погодак од августа 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар