Пронађено пет терориста у БиХ

Ова вест је забринула готово све државе у региону

Босна и Херцеговина 19.02.2019 | 15:46
Пронађено пет терориста у БиХ
Служба за послове са странцима БиХ је у прва два месеца 2019. године на подручју Бихаћа и Сарајева лоцирала и под надзор у Имиграциони центар Службе у Источном Сарајеву сместила шест миграната пореклом из Авганистана, од којих се њих пет доводи у везу са међународним тероризмом. Шести мигрант се доводи у везу са кријумчарењем миграната и организованим криминалом.

Инспектори за странце су ове особе лоцирали на основу предузимања појачаних мера и радњи профилисања сигурносно интересантних особа међу мигрантима, као и кроз сарадњу и размену информација службе са домаћим и међународним партнерима, првенствено кроз размену биометријских података.

- Ради се о особама иницијала Г. Р. З. (34), Н. С. С. (30), К. Q. (23) и Ф. А. А. (25) које представљају претњу јавном поретку и безбедности БиХ, као и особама З. У. (22), С. А. (24) за које служба тренутно у сарадњи са партнерским агенцијама и земљама порекла спроводи поступак потврђивања идентитета, као и утврђивања свих осталих чињеница неопходних за њихово удаљавање са територије БиХ, на основу претходно изречених мера протеривања - пише у саопштењу за јавност Службе за послове са странцима БиХ.

Даље се наводи да ће капацитети и спремност службе за супротстављање сигурносним изазовима и претњама ирегуларних мигрантских токова бити додатно оснажени добијањем међународне донације за биометријску опрему коју Служба очекује до краја марта, а користиће се за ефикасније откривање особа које се доводе у везу са тероризмом.

- У сарадњи са домаћим и међународним партнерским агенцијама служба ће се одлучно супротставити безбедносним изазовима и претњама ирегуларних мигрантских токова. Као приоритет у свом раду наставићемо да лоцирамо и процесуирамо мигранте који се доводе у везу са тероризмом или организованим криминалом, чиме ће Служба дати знатан допринос безбедности БиХ и њених грађана - закључују из Службе за послове са странцима БиХ.

(Телеграф/Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Раде

19.02.2019 14:50

А кроз које су државе ти исти прошли док су дошли до БИХ? По закону , емигранти се могу вратити у сусједну државу из које су дошли !!! Сад кад су ти само је проблем БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

19.02.2019 15:01

Пречешљајте ви то мало боље. Ухватили сте терористе,сад ухватите и њихове ментора,ту су,Федерација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

19.02.2019 22:13

Па онда це морати ухапсити 80% Федерације.

Name

007

19.02.2019 16:06

ИСИЛ се на мала врата враћа у БИХ.Трагични и жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

19.02.2019 16:55

Амрика ће их све пребацит у Босну ДА се наорузају и онда ће у Европу а има и они који су их у босни издали само ће њиха дират и одесе даље

ОДГОВОРИТЕ