Флерт са трипл-даблом и МВП признање за Алекса Ренфроа!

Лендејлу награда за најбољег стрелца! Американац, Алекс Ренфро, пресрећан је због освајања Купа Кораћа са Партизаном.

Кошарка 18.02.2019 | 09:15
Флерт са трипл-даблом и МВП признање за Алекса Ренфроа!
Кад се кроз коју годину кошаркашка јавност буде присећала финала Купа Радивоја Кораћа из 2019. године сећаће се прекршаја Билија Берона и поена Џока Лендејла који је са пенала Партизану донео пехар. Али не би смели да забораве ни Алекса Ренфроа, који је у финалу, а и против ФМП-а у полуфиналу, флертовао са трипл-дабл учинком, па је проглашен и за МВП-а завршног турнира у Нишу.

Синоћ у победи над Црвеном звездом је имао учинак од 18 поена, седам скокова и 10 асистенција! У полуфиналу 13 поена, седам скокова и осам асистенција. Против Новог Пазара није било потребе да се превише замара, па је на терену провео нешто мање од 17 минута и уписао са 12 поена и пет асистенција.

Бек који је релативно скоро стигао у Хумску носио је црно-беле у финалу против Звезде (76:74) са 18 поена, 10 асистенција и 7 скокова.

"Срећни смо, човече. Навијачи су се показали, стварно су се показали. Захвални смо им на сјајној подршци. Ово је сјајно за нашу организацију, саиграче, тренере, породицу. Срећан сам што имамо трофеј. Ако плаћаш да гледаш утакмицу ово је оно што тражиш. Сјајна утакмица, сјајно ривалство, шта више да пожелиш", рекао је Ренфро. 

Признање је добио и Лендејл – најбољи стрелац фајнал фора у Чаиру. Занимљиво, он је и против Пазара и против Звезде био кошгетерски поравнат са Ренфроом, али је ФМП-у убацио пет поена више и то је одлучило.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар