Челси и Арсенал - исти, а тако различити!

Некадашњи асови Мајкл Овен и Џо Коло објаснили су због чега је "Стамфорд Бриџ" много атрактивнија дестинација за врхунске фудбалере од "Емирејтса".

Фудбал 20.02.2019 | 18:45
Челси и Арсенал - исти, а тако различити!
Када се погледа табела Премијер лиге на крају сезоне 2017/18 и након две трећине актуелне сезоне, може се рећи да је упркос благом "мешању карата" све остало исто.

Прва четири места заузимају Манчестер сити, Ливерпул, Тотенхем и Манчестер јунајтед. Тимови који играју осмину финала Лиге шампиона, фаворити су за нови пласман у елитно континентално такмичење.

На петој и шестој позицији такође су добро познати плави и црвени дресови Челсија и Арсенала, тимова који су у четвртак увече играли прве утакмице 1/16 финала Лиге Европе.

За разлику од њихових земљака, који одмеравају снаге са Пари сен Жерменом, Бајерном, Дортмундом... Челси је гостовао Малмеу (и победио 2:1), а Арсенал белоруском БАТЕ Борисову и непријатно изненадио, изгубивши минималним резултатом уз црвени картон Александру Лаказету.

Фактички су Челси и Арсенал у "истом кошу", али некадашњи репрезентативац Енглеске Мајкл Овен је гостујући на каналу "БТ Спорт" изјавио да "Стамфорд Бриџ" јесте и биће далеко атрактивнија дестинација за врхунске фудбалере него северни Лондон и стадион "Емирејтс".

Кључна разлика је у амбицијама и менталитету два клуба.

"Челси и Арсенал су као лик и његов одраз у огледалу. Имају исти број бодова у Премијер лиги, исту гол-разлику и у истој су фази Лиге Европе. Делује да је немогуће раздвојити их. Али, за који бисте клуб радије играли?", почео је бивши голгетер Ливерпула, Реала, и Њукасла.

"Сви кажу да су се над Челсијем надвили црни облаци, али ја бих без размишљања одабрао њих у односу на Арсенал".

На његове речи надовезао се Џо Кол, који је најбоље године своје ипак недоречене каријере провео у Челсију.

"Тамо увек очекују да буду у борби за трофеје. Тако је последњих 20 година и зато у случају лоших резултата одмах настаје криза. Арсенал вероватно још дуго неће освојити ништа, они се налазе у транзиционом периоду који траје 10 година. Челси захтева победе и ако си добар фудбалер, много радије ћеш отићи тамо, јер знаш да имаш веће шансе да нешто освојиш".

"Плавци" се у понедељак у осмини финала ФА купа састају са Манчестер јунајтедом, који је у претходној рунди као гост елиминисао управо Арсенал. Биће то реприза прошлосезонског финала, који је Челси добио голом Едена Азара из пенала у 22. минуту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар