Какав преокрет српских асова за нови трофеј!

А има ли већих губитника у свету спорта од Лубеа?! Перуђа на спектакуларан начин одбранила трофеј!

Остали спортови 11.02.2019 | 12:30
Какав преокрет српских асова за нови трофеј!
Какав меч, каква одбојка, каква срећа за Перуђу и какав слом Лубеа! Као што се и очекивало, финале Купа Италије за одбојкаше је донело спектакуларну одбојку и драму, а епилог је исти као и претходне године. Перуђа је освојила трофеј, Лубе се још једном показао као екипа губитничког менталитета.

У финалу одиграном у Болоњи, Перуђа је највећег ривала савладала 3:2 (21:25, 21:25, 26:24, 25:23, 15:13) после преокрета за памћење и одбранила је трофеј освојен прошле године.

Невероватно је шта је Лубе вечерас прокоцкао... Подсетимо, реч је о екипи која је поражена у претходних седам финала која је играла у разним такмичењима... Прошле сезоне су били други у првенству и Купу Италије (ба финала изгубили од Перуђе), други у Лиги шампиона (од Зенита), ове сезоне други на СП за клубове (од Трента)... Бележили су неке срцепарајуће поразе у тим финалима, а ово вечерашње свакако иде у најужи круг најболнијих.

Упркос јуечрашењем маратону у полуфиналу против Трента, Луве је вечерас сјајно отборио финале против фаворизоване Перуђе. На крилима коркетора Соколова је Лубе преокренуо први сет са 5:8 на 12:10. По нотама генијеланог дизача Бруниња и сјајног примача Леала је Лубе отишао на 23:17, пропустио две сет лотпе нешто касније, али је незаустављиви Соколов ипак ставио тачку на сет.

Слична прича и у другом сету, Перуђа је повела 6:2, али се разиуграо Хуанторена и Лубе је стигао до 8:8. Де Ђоршијев тим је ускоро повео 16:13, али је Перуђа стигла до 17:17. Атанасијевић, Леон и Подрашчанин су почели да греше, Сколов и Леал су били најбољи када се ломило и Бугарин је опет ставио тачку на сет.

Лубе је био на корак од победе... Али тада су се пробудиле Перуђине хаубице. Атанасијевић је почео да погађа, Де Чеко је убо два аса заредом и Перуђа је стигло со 17:10. Ипак, Брунињо је успео да пронађе жицу и да разигра саиграче па је Лубе пришао на два поена заостатка. Соколов и Леал су везали поене и Лубе је спасао две сет лопте за 24:24. Ал када је најпотребније, тада се појављују највећи. А Вилфредо Леон је по многима најбољи одбојкаш света и успео је да Перуђи донесе  сет.

Перуђа је оживела, у Лубеове редове се уселио црв сумње... Ипак, Лубе је добро отворио четврти сет и повео 7:3, потом и 13:10. леал је погодио ас за 19:16. Изгледало је да је то то... А онда на сцену ступају губитнички менталитет тима из Ћивитанове и шампионско срце Перуђе. Ричи је везао три поена и Перуђа је преокренула на 20:19, а Леон је везао два страшна сервиса за 22:19. Перуђа је добила крила, Лубе је почео да враћа филм из неких претходних финала... Успели су Хунаторена и Симон да доведу Лубе до 23:23, али је Ланца донео Перуђи сет лопту, а Бата Атанасијевиће је искористио за 2:2 у сетовима!

У тајбрејку се водио рат живаца. Резултат је био егал, Соколов је одржавао Лубе у животу, Атанасијевић и Леон су наместили нишане и бомбардовали. Клацакалица је трајала до 12:12. А онда је Де Чеко донео Перуђи вођство, Ланза блокирао Јуанторену за сет лопту, а Вилфредо Леон искористио меч лопту за крај драме.

Перуђа је одбранила трофеј, а Лубе наставио са црним низом пораза у финалима...

Најбољи одбојкаш света Вилфредо Леон је са 26 поена био најефикансији у победничком тиму. Атанасијевићје додао 18, Ланца 12, а Ричи 11. Марко Подрашчанин је освојио осам. На другој страни је Соколов освојио 25 поена, Хунаторена 17, а Леал 13. Драган Станковић није улазио у игру.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар