Kakav preokret srpskih asova za novi trofej!

A ima li većih gubitnika u svetu sporta od Lubea?! Peruđa na spektakularan način odbranila trofej!

Ostali sportovi 11.02.2019 | 12:30
Kakav preokret srpskih asova za novi trofej!
Kakav meč, kakva odbojka, kakva sreća za Peruđu i kakav slom Lubea! Kao što se i očekivalo, finale Kupa Italije za odbojkaše je donelo spektakularnu odbojku i dramu, a epilog je isti kao i prethodne godine. Peruđa je osvojila trofej, Lube se još jednom pokazao kao ekipa gubitničkog mentaliteta.

U finalu odigranom u Bolonji, Peruđa je najvećeg rivala savladala 3:2 (21:25, 21:25, 26:24, 25:23, 15:13) posle preokreta za pamćenje i odbranila je trofej osvojen prošle godine.

Neverovatno je šta je Lube večeras prokockao... Podsetimo, reč je o ekipi koja je poražena u prethodnih sedam finala koja je igrala u raznim takmičenjima... Prošle sezone su bili drugi u prvenstvu i Kupu Italije (ba finala izgubili od Peruđe), drugi u Ligi šampiona (od Zenita), ove sezone drugi na SP za klubove (od Trenta)... Beležili su neke srceparajuće poraze u tim finalima, a ovo večerašnje svakako ide u najuži krug najbolnijih.

Uprkos juečrašenjem maratonu u polufinalu protiv Trenta, Luve je večeras sjajno otborio finale protiv favorizovane Peruđe. Na krilima korketora Sokolova je Lube preokrenuo prvi set sa 5:8 na 12:10. Po notama genijelanog dizača Bruninja i sjajnog primača Leala je Lube otišao na 23:17, propustio dve set lotpe nešto kasnije, ali je nezaustavljivi Sokolov ipak stavio tačku na set.

Slična priča i u drugom setu, Peruđa je povela 6:2, ali se raziugrao Huantorena i Lube je stigao do 8:8. De Đoršijev tim je uskoro poveo 16:13, ali je Peruđa stigla do 17:17. Atanasijević, Leon i Podraščanin su počeli da greše, Skolov i Leal su bili najbolji kada se lomilo i Bugarin je opet stavio tačku na set.

Lube je bio na korak od pobede... Ali tada su se probudile Peruđine haubice. Atanasijević je počeo da pogađa, De Čeko je ubo dva asa zaredom i Peruđa je stiglo so 17:10. Ipak, Bruninjo je uspeo da pronađe žicu i da razigra saigrače pa je Lube prišao na dva poena zaostatka. Sokolov i Leal su vezali poene i Lube je spasao dve set lopte za 24:24. Al kada je najpotrebnije, tada se pojavljuju najveći. A Vilfredo Leon je po mnogima najbolji odbojkaš sveta i uspeo je da Peruđi donese  set.

Peruđa je oživela, u Lubeove redove se uselio crv sumnje... Ipak, Lube je dobro otvorio četvrti set i poveo 7:3, potom i 13:10. leal je pogodio as za 19:16. Izgledalo je da je to to... A onda na scenu stupaju gubitnički mentalitet tima iz Ćivitanove i šampionsko srce Peruđe. Riči je vezao tri poena i Peruđa je preokrenula na 20:19, a Leon je vezao dva strašna servisa za 22:19. Peruđa je dobila krila, Lube je počeo da vraća film iz nekih prethodnih finala... Uspeli su Hunatorena i Simon da dovedu Lube do 23:23, ali je Lanca doneo Peruđi set loptu, a Bata Atanasijeviće je iskoristio za 2:2 u setovima!

U tajbrejku se vodio rat živaca. Rezultat je bio egal, Sokolov je održavao Lube u životu, Atanasijević i Leon su namestili nišane i bombardovali. Klacakalica je trajala do 12:12. A onda je De Čeko doneo Peruđi vođstvo, Lanza blokirao Juantorenu za set loptu, a Vilfredo Leon iskoristio meč loptu za kraj drame.

Peruđa je odbranila trofej, a Lube nastavio sa crnim nizom poraza u finalima...

Najbolji odbojkaš sveta Vilfredo Leon je sa 26 poena bio najefikansiji u pobedničkom timu. Atanasijevićje dodao 18, Lanca 12, a Riči 11. Marko Podraščanin je osvojio osam. Na drugoj strani je Sokolov osvojio 25 poena, Hunatorena 17, a Leal 13. Dragan Stanković nije ulazio u igru.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar