Вучић о Сплиту: То што бих рекао из бијеса... !

"Брине ме и што један сплитски одборник каже да ватерполисти сад знају какво је море у фебруару", рекао је председник Србије упитан за напад на ватерполисте Звезде у Далмацији. "Надам се да ћемо имати памети".

Остали спортови 11.02.2019 | 09:30
Вучић о Сплиту: То што бих рекао из бијеса... !
Дан након напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту, у којем су пред хулиганима скакали и у море, оштру осуду тог скандалозног догађаја изнео је и председник Србије, Александар Вучић.

"Надам се да ћемо и ми и Хрвати имати довољно памети да схватимо да само заједно можемо да опстанемо", рекао је он помирљивим тоном јер, како је истакао, то што би рекао у љутњи не би помогло никоме.

У разговору са новинарима, Вучић је рекао да се чуо са председником Ватерполо савеза Србије Виктором Јеленићем и да је упитао за здравље нападнутих спортиста. 

Према његовим речима, Србија и Хрватска морају заједно, поштујући разлике и другачији поглед на прошлост, да покушају да граде другачију будућност.

"Надам се да ћемо имати довољно памети и једни и други да разумемо да без наше сарадње, са оваквим узимањем наших људи са Западног Балкана са западноевропског тржишта, плашим се да нећемо моћи да опстанемо. Надам се да ће у Хрватској ту поруку разумети. Ми смо за другачије односе спремни, а док се то не деси ово што јуче догодило сигурно неће бити једини случај", додао је Вучић.

Он је рекао да се нада и да са великом сигурношћу може да тврди да се такав напад у Београду не би догодио.

"Држава је реаговала и упутила протестну ноту. Да будем рационалан, јер то што бих рекао из беса и жучи не би никоме помогло, ни тим момцима, ни другима у будућности... Брине ме и то што није само случај са хулиганима, већ и један сплитски одборник каже да ватерполисти сад знају какво је море у фебруару", рекао је Вучић.

"Замислите 'безобразлука', они су окачили слике на Инстаграму пре тога, да су били у Сплиту, па су их ови ваљда пратили на Инстаграму, не знам... Просто, то је тужна и тешка ситуација да бисте се насмејали нечијој бахатости", додао је он.

Председник је приметио да је наша амбасада у Хрватској можда пропустила да процени ризик и тражи полицијско обезбеђење, али, претпоставља, нико није очекивао да ће се овако нешто десити, јер је била реч о једној у низу утакмица...

"Извињавам се тим људима што ни ми нисмо довољно пажње обратили, што смо сматрали да је то редовна утакмица, па амбасада није тражила посебну полицијску заштиту. Рачунате да је то рутина. Имамо заједничке лиге у кошарци, ватерполу, играте те европске утакмице.... Никад није било проблема, сад за ватерполо да буде проблем...Ко би то могао да помисли? Као да се вратио Крањ од пре 16 година", закључио је Вучић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар