Vučić o Splitu: To što bih rekao iz bijesa... !

"Brine me i što jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru", rekao je predsednik Srbije upitan za napad na vaterpoliste Zvezde u Dalmaciji. "Nadam se da ćemo imati pameti".

  • Sport
  • Ostali sportovi


Dan nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, u kojem su pred huliganima skakali i u more, oštru osudu tog skandaloznog događaja izneo je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

"Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo da opstanemo", rekao je on pomirljivim tonom jer, kako je istakao, to što bi rekao u ljutnji ne bi pomoglo nikome.

U razgovoru sa novinarima, Vučić je rekao da se čuo sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem i da je upitao za zdravlje napadnutih sportista. 

Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska moraju zajedno, poštujući razlike i drugačiji pogled na prošlost, da pokušaju da grade drugačiju budućnost.

"Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da razumemo da bez naše saradnje, sa ovakvim uzimanjem naših ljudi sa Zapadnog Balkana sa zapadnoevropskog tržišta, plašim se da nećemo moći da opstanemo. Nadam se da će u Hrvatskoj tu poruku razumeti. Mi smo za drugačije odnose spremni, a dok se to ne desi ovo što juče dogodilo sigurno neće biti jedini slučaj", dodao je Vučić.

On je rekao da se nada i da sa velikom sigurnošću može da tvrdi da se takav napad u Beogradu ne bi dogodio.

"Država je reagovala i uputila protestnu notu. Da budem racionalan, jer to što bih rekao iz besa i žuči ne bi nikome pomoglo, ni tim momcima, ni drugima u budućnosti... Brine me i to što nije samo slučaj sa huliganima, već i jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru", rekao je Vučić.

"Zamislite 'bezobrazluka', oni su okačili slike na Instagramu pre toga, da su bili u Splitu, pa su ih ovi valjda pratili na Instagramu, ne znam... Prosto, to je tužna i teška situacija da biste se nasmejali nečijoj bahatosti", dodao je on.

Predsednik je primetio da je naša ambasada u Hrvatskoj možda propustila da proceni rizik i traži policijsko obezbeđenje, ali, pretpostavlja, niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti, jer je bila reč o jednoj u nizu utakmica...

"Izvinjavam se tim ljudima što ni mi nismo dovoljno pažnje obratili, što smo smatrali da je to redovna utakmica, pa ambasada nije tražila posebnu policijsku zaštitu. Računate da je to rutina. Imamo zajedničke lige u košarci, vaterpolu, igrate te evropske utakmice.... Nikad nije bilo problema, sad za vaterpolo da bude problem...Ko bi to mogao da pomisli? Kao da se vratio Kranj od pre 16 godina", zaključio je Vučić.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.