Челенџ куп: Борац угасио "Свјетлост" у Литванији!

Рукометаши Борца м:тел са убједљивих 29:16 савладали Швијесу и једном ногом закорачили у четвртфинале ЕХФ Челенџ Купа.

Остали спортови 09.02.2019 | 21:20
Челенџ куп: Борац угасио "Свјетлост" у Литванији!
Рукометаши бањалучког Борца м:тел са 13 голова предности враћају се из Литваније, пошто су у мечу осмине финала ЕХФ Челенџ купа савладали Швијесу резултатом 29:16.

Са дозом опреза отишли су Бањалучани у Вилњус, али је након првих 60 минута овог двомеча јасно да ће реванш у бањалучком Борику бити пука формалност.

Екипа Мирка Микића у потпуности је надиграла Швијесу ("Свјетлост") на њеном паркету и заслужено славила резултатом 29:16.

Свих 60 минута Борац је доминирао, а домаћи рукометаши само једном били су у вођству, и то на старту меча - било је 1:0.

Голман Бојан Љубишић од самог почетка кренуо је да терорише противничке играче и захваљујући његовим одбранама Борац је мало по мало повећавао предност до истека 30 минута и вођства 12:8, а популарни Ханс полувријеме је завршио са десет успјешних одбрана.

Голом Њежића из седмерца Борац је на старту другог дијела стигао на "плус пет", а онда мало застао, што су Литванци искористили да се приближе.

Међутим, у одлучујућим тренуцима промашили су чисту контру којом су могли да дођу на само гол заостатка и након тога услиједила је жестока казна.

Тајм-аут Микића, позван прије овог промашаја, био је окидач и Борац је кренуо у нову серију, а када је Љубишић одбранио још један седмерац славље је могло да крене, иако је тада било тек 18:13.

Екипа Швиесе није имала рјешења за много искусниу и квалитетну екипу Борца, која је серијом 6:0 стигла на 24:13, послије голова Мијатоваића и Њежића.

"Борчева машина" није имала милости и утишала је малобројне навијаче у универзитетској дворани у Вилњусу, па се некадашњи шампион Европе враћа из Литваније са огромном предношћу - 29:16.

Шест голвоа постигао је Даничић, Савић је дао гол мање, а маестралан је био голман Љубишић са 18 одбрана, од чега три седмерца, те је успио да се упише и у стријелце.

Код Литванаца најефикаснији био Драбавичиус са шест погодака, а Угианских је постигао четири.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар