Čelendž kup: Borac ugasio "Svjetlost" u Litvaniji!

Rukometaši Borca m:tel sa ubjedljivih 29:16 savladali Švijesu i jednom nogom zakoračili u četvrtfinale EHF Čelendž Kupa.

Ostali sportovi 09.02.2019 | 21:20
Čelendž kup: Borac ugasio "Svjetlost" u Litvaniji!
Rukometaši banjalučkog Borca m:tel sa 13 golova prednosti vraćaju se iz Litvanije, pošto su u meču osmine finala EHF Čelendž kupa savladali Švijesu rezultatom 29:16.

Sa dozom opreza otišli su Banjalučani u Vilnjus, ali je nakon prvih 60 minuta ovog dvomeča jasno da će revanš u banjalučkom Boriku biti puka formalnost.

Ekipa Mirka Mikića u potpunosti je nadigrala Švijesu ("Svjetlost") na njenom parketu i zasluženo slavila rezultatom 29:16.

Svih 60 minuta Borac je dominirao, a domaći rukometaši samo jednom bili su u vođstvu, i to na startu meča - bilo je 1:0.

Golman Bojan Ljubišić od samog početka krenuo je da teroriše protivničke igrače i zahvaljujući njegovim odbranama Borac je malo po malo povećavao prednost do isteka 30 minuta i vođstva 12:8, a popularni Hans poluvrijeme je završio sa deset uspješnih odbrana.

Golom Nježića iz sedmerca Borac je na startu drugog dijela stigao na "plus pet", a onda malo zastao, što su Litvanci iskoristili da se približe.

Međutim, u odlučujućim trenucima promašili su čistu kontru kojom su mogli da dođu na samo gol zaostatka i nakon toga uslijedila je žestoka kazna.

Tajm-aut Mikića, pozvan prije ovog promašaja, bio je okidač i Borac je krenuo u novu seriju, a kada je Ljubišić odbranio još jedan sedmerac slavlje je moglo da krene, iako je tada bilo tek 18:13.

Ekipa Šviese nije imala rješenja za mnogo iskusniu i kvalitetnu ekipu Borca, koja je serijom 6:0 stigla na 24:13, poslije golova Mijatovaića i Nježića.

"Borčeva mašina" nije imala milosti i utišala je malobrojne navijače u univerzitetskoj dvorani u Vilnjusu, pa se nekadašnji šampion Evrope vraća iz Litvanije sa ogromnom prednošću - 29:16.

Šest golvoa postigao je Daničić, Savić je dao gol manje, a maestralan je bio golman Ljubišić sa 18 odbrana, od čega tri sedmerca, te je uspio da se upiše i u strijelce.

Kod Litvanaca najefikasniji bio Drabavičius sa šest pogodaka, a Ugianskih je postigao četiri.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar