Поклон Сбербанке за УКЦ Српске

Настављајући праксу друштвено одговорног пословања и пружања подршке локалним заједницама, Сбербанк а. д. Бања Лука је донирала два ЦТГ апарата , за потребе Клинике гинекологије и акушерства у Бањој Луци. Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић је примио донацију, коју је у име Сбербанк а. д. Бања Лука, уручио предсједник Управе Александар Кесић.

Република Српска 08.02.2019 | 13:52
Поклон Сбербанке за УКЦ Српске
Овом приликом, проф. др Владо Ђајић је изразио своју захвалност Сбербанци, која како каже, подржава и препознаје значај Универзитетског клиничког центра Републике Српске и помаже у побољшању постојећих услова за лијечење пацијената.

„Са овом медицинском опремом, која има велику улогу у пренаталном периоду жена, свакако ћемо унаприједити и олакшати наш свакодневни рад, а овакве донације су подршка у дугорочном развоју највеће здравствене установе у Републици Српској“ изјавио је проф. др Владо Ђајић.

Предсједник Управе Сбербанк а.д. Бања Лука Александар Кесић, је овом приликом рекао да се Сбербанк а.д. Бања Лука опредијелила за принципе донација и помагања општинама широм Српске.

„Изузетно нам је задовољство што смо били у прилици да изађемо у сусрет и помогнемо Клиници гинекологије и акушерства у Бањој Луци, јер тиме улажемо у нашу будућност.

Донацијом ЦТГ апарата који је намијењен за дијагностичку методу праћења стања фетуса чија је примјена значајно смањила компликације у перинатологији, дајемо свој допринос с циљем побољшања услова његе и прегледа будућих мајки.

Ова донација представља само једну у низу наших активности хуманитарног карактера и наше друштвене одговорности, а које су важан дио пословања и корпоративне културе“, истакао је Кесић.

Сбербанк а.д. Бања Лука као друштвено одговорна институција, настоји да локалним заједницама у којима послује, изађе у сусрет и да до знања у коликој мјери препознаје њихове потешкоће.

(БН)