Poklon Sberbanke za UKC Srpske

Nastavljajući praksu društveno odgovornog poslovanja i pružanja podrške lokalnim zajednicama, Sberbank a. d. Banja Luka je donirala dva CTG aparata , za potrebe Klinike ginekologije i akušerstva u Banjoj Luci. Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić je primio donaciju, koju je u ime Sberbank a. d. Banja Luka, uručio predsjednik Uprave Aleksandar Kesić.

Republika Srpska 08.02.2019 | 13:52
Poklon Sberbanke za UKC Srpske
Ovom prilikom, prof. dr Vlado Đajić je izrazio svoju zahvalnost Sberbanci, koja kako kaže, podržava i prepoznaje značaj Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i pomaže u poboljšanju postojećih uslova za liječenje pacijenata.

„Sa ovom medicinskom opremom, koja ima veliku ulogu u prenatalnom periodu žena, svakako ćemo unaprijediti i olakšati naš svakodnevni rad, a ovakve donacije su podrška u dugoročnom razvoju najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj“ izjavio je prof. dr Vlado Đajić.

Predsjednik Uprave Sberbank a.d. Banja Luka Aleksandar Kesić, je ovom prilikom rekao da se Sberbank a.d. Banja Luka opredijelila za principe donacija i pomaganja opštinama širom Srpske.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo bili u prilici da izađemo u susret i pomognemo Klinici ginekologije i akušerstva u Banjoj Luci, jer time ulažemo u našu budućnost.

Donacijom CTG aparata koji je namijenjen za dijagnostičku metodu praćenja stanja fetusa čija je primjena značajno smanjila komplikacije u perinatologiji, dajemo svoj doprinos s ciljem poboljšanja uslova njege i pregleda budućih majki.

Ova donacija predstavlja samo jednu u nizu naših aktivnosti humanitarnog karaktera i naše društvene odgovornosti, a koje su važan dio poslovanja i korporativne kulture“, istakao je Kesić.

Sberbank a.d. Banja Luka kao društveno odgovorna institucija, nastoji da lokalnim zajednicama u kojima posluje, izađe u susret i da do znanja u kolikoj mjeri prepoznaje njihove poteškoće.

(BN)