Кад груне, ништа нас неће спасити

Нема опасности од поплава, Врбас и даље мирује, поручују надлежне градске службе за забринутим грађанима. Ипак, у насељу Чесма које је 2014. године поплављено, многи су и данас скептични. Људи редовно провјеравају ниво воде и ушће Врбање у Врбас, ником више не вјерују, само својим очима.

Република Српска 04.02.2019 | 11:16
Кад груне, ништа нас неће спасити
– Нису урадили шта треба. Јесу нам изградили нови пут кроз насеље, свака част, али нема бране. Остало је послије поплава отворено код Црног вира и гдје је био висећи мост, нису још направили насип. То кад велика вода груне, неће нас ништа спасити.

Има сви да будемо два метра у води, као и прије пет година. Нисам задовољна, имају они пара у буџету али неће, нека смање себи плате! Обећали су да ће ово бити градић Пејтон, па што није.

Нико нас не гледа, гушимо се у води, ово је срамота – разочарана је Јованка Пејић, чија је кућа већ била плављена.

Ниво Врбаса износи 373 центиметра.

Стојанку Љубојевић у Пријечанима наша екипа затекла је у “извидници” крај ријеке. 

– Пошла сам до воде да видим каква је ситуација, да се увјерим има ли опасности или нема. Пратила сам вијести из Федерације БиХ, грозно је шта се дешава – прича ова мјештанка.

Присјећа се и ситуације од прије пет година када је цијели комшилук био на ногама.

– Моја је кућа на вишем терену, и темељи су високи, имам и бетонску ограду, али опет није свеједно. Ова кућа је баш страдала, човјеку је вода излазила из WЦ шоље, јер овдје има јако пуно извора, чак и на брду – показује Стојанка у пролазу.

(Српска.инфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бугојно

04.02.2019 11:34

Ја станујем поред врбаса имам 40 година и никад нисам видјео веци ниво врбаса нек вам је бог на помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

04.02.2019 12:03

Зивио Додикистан, гласали сте за ДОДУ, нек вас он спасава, ето прилике Бисерки нове цизнице да купи, а ви и даље сједите куци и гатајте те гласајте за ониљену нам Бису, Бурлу и Лакија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

04.02.2019 18:35

Ма све вам је власт крива

Name

Аустрија

05.02.2019 14:09

Питајте додика и зељку онице вас мозда обиц ал са хеликоптером оним за којег ви испастате садсе они смију и вицу види будала и стоке

ОДГОВОРИТЕ