Kad grune, ništa nas neće spasiti

Nema opasnosti od poplava, Vrbas i dalje miruje, poručuju nadležne gradske službe za zabrinutim građanima. Ipak, u naselju Česma koje je 2014. godine poplavljeno, mnogi su i danas skeptični. Ljudi redovno provjeravaju nivo vode i ušće Vrbanje u Vrbas, nikom više ne vjeruju, samo svojim očima.

Republika Srpska 04.02.2019 | 11:16
Kad grune, ništa nas neće spasiti
– Nisu uradili šta treba. Jesu nam izgradili novi put kroz naselje, svaka čast, ali nema brane. Ostalo je poslije poplava otvoreno kod Crnog vira i gdje je bio viseći most, nisu još napravili nasip. To kad velika voda grune, neće nas ništa spasiti.

Ima svi da budemo dva metra u vodi, kao i prije pet godina. Nisam zadovoljna, imaju oni para u budžetu ali neće, neka smanje sebi plate! Obećali su da će ovo biti gradić Pejton, pa što nije.

Niko nas ne gleda, gušimo se u vodi, ovo je sramota – razočarana je Jovanka Pejić, čija je kuća već bila plavljena.

Nivo Vrbasa iznosi 373 centimetra.

Stojanku Ljubojević u Priječanima naša ekipa zatekla je u “izvidnici” kraj rijeke. 

– Pošla sam do vode da vidim kakva je situacija, da se uvjerim ima li opasnosti ili nema. Pratila sam vijesti iz Federacije BiH, grozno je šta se dešava – priča ova mještanka.

Prisjeća se i situacije od prije pet godina kada je cijeli komšiluk bio na nogama.

– Moja je kuća na višem terenu, i temelji su visoki, imam i betonsku ogradu, ali opet nije svejedno. Ova kuća je baš stradala, čovjeku je voda izlazila iz WC šolje, jer ovdje ima jako puno izvora, čak i na brdu – pokazuje Stojanka u prolazu.

(Srpska.info)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bugojno

04.02.2019 11:34

Ja stanujem pored vrbasa imam 40 godina i nikad nisam vidjeo veci nivo vrbasa nek vam je bog na pomoci

ODGOVORITE
Name

Christian Sweden

04.02.2019 12:03

Zivio Dodikistan, glasali ste za DODU, nek vas on spasava, eto prilike Biserki nove ciznice da kupi, a vi i dalje sjedite kuci i gatajte te glasajte za oniljenu nam Bisu, Burlu i Lakija

ODGOVORITE
Name

Boki

04.02.2019 18:35

Ma sve vam je vlast kriva

Name

Austrija

05.02.2019 14:09

Pitajte dodika i zeljku onice vas mozda obic al sa helikopterom onim za kojeg vi ispastate sadse oni smiju i vicu vidi budala i stoke

ODGOVORITE