Данас: Два Партизанова задатка против Шахтјора...

Дати гол и сачувати бразилску хаубицу! Црно-бели замишљени као спаринг партнер украјинском прваку пред наставак Лиге Европе.

Фудбал 03.02.2019 | 13:15
Данас: Два Партизанова задатка против Шахтјора...
Борба са самим собом. И са једним од најбољих тимова са истока Европе. Мало тога квалитетног показао је Партизан у досадашњем току припремног периода, па га против Шахтјора (15 часова, ТВ Аренаспорт) очекује најтежи задатак пре повратка за Београд.

Најтежи, јер је преко пута овосезонски учесник Лиге шампиона, прекомандован у стазу Лиге Европе, процењен на 106.000.000 евра, са тачно десет Бразилаца... Један од њих посебно је остао у сећању актуелној генерацији црно-белих. Реч је о Жуниору Мораешу, у јесен 2017. потписнику на чак пет голова у два сусрета групне фазе Лиге Европе док је носио дрес кијевског Динама. У Београду је ушао с почетка другог полувремена и са два хица режирао преокрет (од 0:2 до 3:2), да би у Украјини хет-триком и асистенцијом креирао убедљиво славље фаворита (4:1).

Није само Мораеш претња Парном ваљку, ту је капитен Тајсон, крило Марлос, везисти Патрик и Мајкон, искусни голман Пјатов, па Степаненко, који је баш против Партизана пре осам и по година дебитовао у Лиги шампиона и био стрелац.

"Велики је Шахтјор тим, са огромним буџетом и сјајним појединцима, међутим, игра се и против таквих", не дозвољава Зоран Мирковић својим изабраницима да клону духом пре почетка меча у коме ће имати најмање два задатка.

Први је да покушају да сачувају управо Мораеша, не дозволе му да се размахне као у претходним сударима, а други подразумева побољшање игре у завршној трећини терена и нападу. Против Слована и Краковије није Партизан постигао гол, није ни имао неке велике шансе, али је охрабрење за стручни штаб што се у тим, после повреде, вратио Рикардо Гомеш. Без обзира какав резултат био, очекује се од црно-белих да се испрсе и можда двоструком узастопном прваку Украјине "подвале" неки специјалитет из прекида, на чему је Мирковић радио последњих дана.

Мотиви Шахтјора су другачији. Рудари су у завршној фази припрема, те после судара са сплитским Хајдуком (1:4), азербејџанским Карабагом (3:1), данским Ерброом (2:1) и пољским Лехом (3:0) - на последња три сусрета баш је Мораеш био стрелац - третирају проверу са Партизаном као најјачу, уз напомену да ће до краја боравка у Турској играти још са бугарским Ботевим (понедељак) и аустријским Вакером (четвртак).

"Пријатељски сусрет са Партизаном је наша генерална проба за оно што нас очекује 14. фебруара у Лиги Европе, против Ајнтрахта,
односно десет дана касније, кад настављамо првенство у коме имамо седам бодова више од од кијевског Динама. У сваком случају, нећу изгубити, како год да се заврши", прецизирао је Игор Дуљај, некадашњи моторино црно-белих, последње две године помоћник Паулу Фонсеки у стручном штабу Шахтјора.

Биће ово шести сусрет Партизана и Шахтјора у историји. Наранџасто-црни су славили у пет (4:1 у Лиги Европе, 1:0 и 3:0 у Лиги шампиона, 2:1 и 1:0 на припремама у Белеку), док је једини тријумф тиму из Хумске донео Ламин Дијара узиму 2009. у завршном колу Лиге Европе.

С обзиром да су због повреда Ахилове тетиве ван строја још Данило Пантић и Ђорђе Ивановић, а да јуче поподне нису тренирали Немања Р. Милетић и Зоран Тошић, очекује се да Зоран Мирковић пошаље следећих 11 на терен:

Стојковић - Вулићевић, Марковић, Валијенте. Н. Г. Милетић - Здјелар, Шћекић - Закарић, Косовић, Стевановић -  Рикардо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар