Danas: Dva Partizanova zadatka protiv Šahtjora...

Dati gol i sačuvati brazilsku haubicu! Crno-beli zamišljeni kao sparing partner ukrajinskom prvaku pred nastavak Lige Evrope.

Fudbal 03.02.2019 | 13:15
Danas: Dva Partizanova zadatka protiv Šahtjora...
Borba sa samim sobom. I sa jednim od najboljih timova sa istoka Evrope. Malo toga kvalitetnog pokazao je Partizan u dosadašnjem toku pripremnog perioda, pa ga protiv Šahtjora (15 časova, TV Arenasport) očekuje najteži zadatak pre povratka za Beograd.

Najteži, jer je preko puta ovosezonski učesnik Lige šampiona, prekomandovan u stazu Lige Evrope, procenjen na 106.000.000 evra, sa tačno deset Brazilaca... Jedan od njih posebno je ostao u sećanju aktuelnoj generaciji crno-belih. Reč je o Žunioru Moraešu, u jesen 2017. potpisniku na čak pet golova u dva susreta grupne faze Lige Evrope dok je nosio dres kijevskog Dinama. U Beogradu je ušao s početka drugog poluvremena i sa dva hica režirao preokret (od 0:2 do 3:2), da bi u Ukrajini het-trikom i asistencijom kreirao ubedljivo slavlje favorita (4:1).

Nije samo Moraeš pretnja Parnom valjku, tu je kapiten Tajson, krilo Marlos, vezisti Patrik i Majkon, iskusni golman Pjatov, pa Stepanenko, koji je baš protiv Partizana pre osam i po godina debitovao u Ligi šampiona i bio strelac.

"Veliki je Šahtjor tim, sa ogromnim budžetom i sjajnim pojedincima, međutim, igra se i protiv takvih", ne dozvoljava Zoran Mirković svojim izabranicima da klonu duhom pre početka meča u kome će imati najmanje dva zadatka.

Prvi je da pokušaju da sačuvaju upravo Moraeša, ne dozvole mu da se razmahne kao u prethodnim sudarima, a drugi podrazumeva poboljšanje igre u završnoj trećini terena i napadu. Protiv Slovana i Krakovije nije Partizan postigao gol, nije ni imao neke velike šanse, ali je ohrabrenje za stručni štab što se u tim, posle povrede, vratio Rikardo Gomeš. Bez obzira kakav rezultat bio, očekuje se od crno-belih da se isprse i možda dvostrukom uzastopnom prvaku Ukrajine "podvale" neki specijalitet iz prekida, na čemu je Mirković radio poslednjih dana.

Motivi Šahtjora su drugačiji. Rudari su u završnoj fazi priprema, te posle sudara sa splitskim Hajdukom (1:4), azerbejdžanskim Karabagom (3:1), danskim Erbroom (2:1) i poljskim Lehom (3:0) - na poslednja tri susreta baš je Moraeš bio strelac - tretiraju proveru sa Partizanom kao najjaču, uz napomenu da će do kraja boravka u Turskoj igrati još sa bugarskim Botevim (ponedeljak) i austrijskim Vakerom (četvrtak).

"Prijateljski susret sa Partizanom je naša generalna proba za ono što nas očekuje 14. februara u Ligi Evrope, protiv Ajntrahta,
odnosno deset dana kasnije, kad nastavljamo prvenstvo u kome imamo sedam bodova više od od kijevskog Dinama. U svakom slučaju, neću izgubiti, kako god da se završi", precizirao je Igor Duljaj, nekadašnji motorino crno-belih, poslednje dve godine pomoćnik Paulu Fonseki u stručnom štabu Šahtjora.

Biće ovo šesti susret Partizana i Šahtjora u istoriji. Narandžasto-crni su slavili u pet (4:1 u Ligi Evrope, 1:0 i 3:0 u Ligi šampiona, 2:1 i 1:0 na pripremama u Beleku), dok je jedini trijumf timu iz Humske doneo Lamin Dijara uzimu 2009. u završnom kolu Lige Evrope.

S obzirom da su zbog povreda Ahilove tetive van stroja još Danilo Pantić i Đorđe Ivanović, a da juče popodne nisu trenirali Nemanja R. Miletić i Zoran Tošić, očekuje se da Zoran Mirković pošalje sledećih 11 na teren:

Stojković - Vulićević, Marković, Valijente. N. G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Kosović, Stevanović -  Rikardo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar