"Да будемо живи и здрави, а Сарајево и Звезда први!"

Хусреф Мусемић у Анталији гледао свој некадашњи клуб против Лудогореца.

Фудбал 03.02.2019 | 12:45
"Да будемо живи и здрави, а Сарајево и Звезда први!"
Сунчан дан у Анталији и слободно време, тренер фудбалера Сарајева Хусреф Мусемић искористио је да погледа утакмицу свог бившег клуба, Црвене звезде против Лудогореца. И, уживао је...

"Делује ми да је Звезда у завидној форми. Игра доминантно", констатовао је бивши центарфор црвено-белих говорећи о припремном дуелу српског и бугарског шампиона.

Звезда је славила 3:1 и наставила победнички низ ове зиме у пријатељским утакмицама. 

Изабраници Владана Милојевића још једном су показали да их пауза није пореметила после сјајних резултата у првом делу сезоне.

"Лепо је било гледати Звезду у Лиги шампиона и пуну 'Маракану'. Вратила се Европа, а надамо се да ће у будућности бити још боље", прижељкује 57-годишњи тренер Сарајева и додаје:

"Пратим редовно Звезду, хтео сам да дођем да је гледам против Пари Сен Жермена у Лиги шампиона, али нисам успео". 

Некада је он у црвено-белом дресу тресао противничке мреже, а данас то чине Бен, Боаћи, Павков... Задовољан је Мусемић како то раде "нове генерације".

"Боаћи је играч потеза, док Павков зависи од екипе и тога да ли ће саиграчи да створе шансу, па да је он реализује. Ушао је у историју постигавши два гола против Ливерпула... Јирка је опасан играч, гледао сам га у Спартаку".

Ове зиме међу Сарајлије стигао је један бивши фудбалер Црвене звезде, штопер Дарко Лазић.

"Дошао је пре 20 дана, верујем да ће нам побољшати квалитет и помоћи да будемо први", прижељкује Мусемић, чија екипа тренутно води на табели босанскохерцеговачке Премијер лиге са пет бодова више од Зрињског".

Недавни долазак бившег омладинског репрезентативца Србије, Комнена Андрића, у загребачки Динамо изазвао је доста пажње и поново покренуо приче о оснивању Регионалне лиге и сличним темама.

"То је нормално, време чини своје и биће тога све више. У спорту нема граница. У Европи и свету играчи циркулишу", истакао је Мусемић који је током каријере играо у Шкотској, Холандији и Немачкој.

Шампион са Звездом 1988. године дао је 26 првенствених голова за црвено-беле, али један му је посебно драг. 

"Партизану 1987. године, када је Омеровић бранио, било је 2:1. Није лопта лепо ушла у гол, али је ушла", присетио се са осмехом, међутим, ублаживши пораз "вечитог ривала" за један гол. Било је 3:1 у том јубиларном 80. првенственом дуелу Црвене звезде и Партизана.



Много лепши гол постигао је против Панатинаикоса, главом у паду, али...

"Јесте тај гол био леп, али овај је некако дражи зато што је дерби", искрен је Мусемић, који је не тако давно имао здравствених проблема.

"Добро сам сада. Да будемо живи и здрави и да Сарајево и Звезда буду први. Звезда ће свакако бити, а ми имамо добре шансе, пет бодова смо испред другог и ваљда ћемо то искористити", пожелео је у разговору са новинарима српских редакција који у Анталији прате припреме црвено-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар