"Da budemo živi i zdravi, a Sarajevo i Zvezda prvi!"

Husref Musemić u Antaliji gledao svoj nekadašnji klub protiv Ludogoreca.

Fudbal 03.02.2019 | 12:45
"Da budemo živi i zdravi, a Sarajevo i Zvezda prvi!"
Sunčan dan u Antaliji i slobodno vreme, trener fudbalera Sarajeva Husref Musemić iskoristio je da pogleda utakmicu svog bivšeg kluba, Crvene zvezde protiv Ludogoreca. I, uživao je...

"Deluje mi da je Zvezda u zavidnoj formi. Igra dominantno", konstatovao je bivši centarfor crveno-belih govoreći o pripremnom duelu srpskog i bugarskog šampiona.

Zvezda je slavila 3:1 i nastavila pobednički niz ove zime u prijateljskim utakmicama. 

Izabranici Vladana Milojevića još jednom su pokazali da ih pauza nije poremetila posle sjajnih rezultata u prvom delu sezone.

"Lepo je bilo gledati Zvezdu u Ligi šampiona i punu 'Marakanu'. Vratila se Evropa, a nadamo se da će u budućnosti biti još bolje", priželjkuje 57-godišnji trener Sarajeva i dodaje:

"Pratim redovno Zvezdu, hteo sam da dođem da je gledam protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, ali nisam uspeo". 

Nekada je on u crveno-belom dresu tresao protivničke mreže, a danas to čine Ben, Boaći, Pavkov... Zadovoljan je Musemić kako to rade "nove generacije".

"Boaći je igrač poteza, dok Pavkov zavisi od ekipe i toga da li će saigrači da stvore šansu, pa da je on realizuje. Ušao je u istoriju postigavši dva gola protiv Liverpula... Jirka je opasan igrač, gledao sam ga u Spartaku".

Ove zime među Sarajlije stigao je jedan bivši fudbaler Crvene zvezde, štoper Darko Lazić.

"Došao je pre 20 dana, verujem da će nam poboljšati kvalitet i pomoći da budemo prvi", priželjkuje Musemić, čija ekipa trenutno vodi na tabeli bosanskohercegovačke Premijer lige sa pet bodova više od Zrinjskog".

Nedavni dolazak bivšeg omladinskog reprezentativca Srbije, Komnena Andrića, u zagrebački Dinamo izazvao je dosta pažnje i ponovo pokrenuo priče o osnivanju Regionalne lige i sličnim temama.

"To je normalno, vreme čini svoje i biće toga sve više. U sportu nema granica. U Evropi i svetu igrači cirkulišu", istakao je Musemić koji je tokom karijere igrao u Škotskoj, Holandiji i Nemačkoj.

Šampion sa Zvezdom 1988. godine dao je 26 prvenstvenih golova za crveno-bele, ali jedan mu je posebno drag. 

"Partizanu 1987. godine, kada je Omerović branio, bilo je 2:1. Nije lopta lepo ušla u gol, ali je ušla", prisetio se sa osmehom, međutim, ublaživši poraz "večitog rivala" za jedan gol. Bilo je 3:1 u tom jubilarnom 80. prvenstvenom duelu Crvene zvezde i Partizana.



Mnogo lepši gol postigao je protiv Panatinaikosa, glavom u padu, ali...

"Jeste taj gol bio lep, ali ovaj je nekako draži zato što je derbi", iskren je Musemić, koji je ne tako davno imao zdravstvenih problema.

"Dobro sam sada. Da budemo živi i zdravi i da Sarajevo i Zvezda budu prvi. Zvezda će svakako biti, a mi imamo dobre šanse, pet bodova smo ispred drugog i valjda ćemo to iskoristiti", poželeo je u razgovoru sa novinarima srpskih redakcija koji u Antaliji prate pripreme crveno-belih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar