"Имаће много проблема са Партизаном!"

Цибонин шеф струке, Иван Велић, упозорио је Звезду, Будућност и Цедевиту на опасност која им прети од црно-белих.

Кошарка 03.02.2019 | 10:15
"Имаће много проблема са Партизаном!"
Партизан није нанео Цибони најубедљивији пораз на њеном паркету ове сезоне (није то урадила ни Црвена звезда, већ Задар), али начин на који су црно-бели у суботу поподне дошли до коначних 59:83, импресионирао је тренера домаћих Ивана Велића.

"Партизан је чврста, дугачка екипа, од позиције 'један' па до 'пет, која може да нас брани на овакав начин. Зато су и добили. Нисмо имали решење за њих ни по дубини, ни у шуту за три поена", навео је Цибонин шеф струке.

"То што су за длаку изгубили Топ 8 Еврокупа, довољно говори о њиховој снази. Мислим да ће водеће екипе до краја АБА лиге имати великих проблема са Партизаном", додао је Велић и тако најавио не само узбудљив плеј-оф, него и мечеве црно-белих против Будућности и Црвене звезде, који су на програму у наредна два кола.

Говорећи конкретно о мечу 18. кола регионалног такмичења, у дворани "Дражен Петровић", Велић је оценио да је "Партизан много бољи тим" од Цибоне.

"Имали смо 17-18 минута коректне игре у првом полувремену, били смо у 'егалу' иако нас шут није служио. У последња два минута смо им дозволили да прелако поведу са девет поена разлике, а онда су повећали агресивност и практично погодили све што су шутнули, поготово у трећој четвртини. То нас је сасекло и нисмо успели да уђемо у свој ритам", пожалио се он.

Највећа разлика између два тима била је у рекету.

"Видело се да је огромна разлика у квалитету и да су они под кошем изузетно јаки у односу на наше момке, Крешу Љубичића и Бундовића, који играју прву озбиљну сезону и физички не могу да парирају таквим играчима".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар