"Imaće mnogo problema sa Partizanom!"

Cibonin šef struke, Ivan Velić, upozorio je Zvezdu, Budućnost i Cedevitu na opasnost koja im preti od crno-belih.

Košarka 03.02.2019 | 10:15
"Imaće mnogo problema sa Partizanom!"
Partizan nije naneo Ciboni najubedljiviji poraz na njenom parketu ove sezone (nije to uradila ni Crvena zvezda, već Zadar), ali način na koji su crno-beli u subotu popodne došli do konačnih 59:83, impresionirao je trenera domaćih Ivana Velića.

"Partizan je čvrsta, dugačka ekipa, od pozicije 'jedan' pa do 'pet, koja može da nas brani na ovakav način. Zato su i dobili. Nismo imali rešenje za njih ni po dubini, ni u šutu za tri poena", naveo je Cibonin šef struke.

"To što su za dlaku izgubili Top 8 Evrokupa, dovoljno govori o njihovoj snazi. Mislim da će vodeće ekipe do kraja ABA lige imati velikih problema sa Partizanom", dodao je Velić i tako najavio ne samo uzbudljiv plej-of, nego i mečeve crno-belih protiv Budućnosti i Crvene zvezde, koji su na programu u naredna dva kola.

Govoreći konkretno o meču 18. kola regionalnog takmičenja, u dvorani "Dražen Petrović", Velić je ocenio da je "Partizan mnogo bolji tim" od Cibone.

"Imali smo 17-18 minuta korektne igre u prvom poluvremenu, bili smo u 'egalu' iako nas šut nije služio. U poslednja dva minuta smo im dozvolili da prelako povedu sa devet poena razlike, a onda su povećali agresivnost i praktično pogodili sve što su šutnuli, pogotovo u trećoj četvrtini. To nas je saseklo i nismo uspeli da uđemo u svoj ritam", požalio se on.

Najveća razlika između dva tima bila je u reketu.

"Videlo se da je ogromna razlika u kvalitetu i da su oni pod košem izuzetno jaki u odnosu na naše momke, Krešu Ljubičića i Bundovića, koji igraju prvu ozbiljnu sezonu i fizički ne mogu da pariraju takvim igračima".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar