Ливерпулов опроштај од Маркеца: 1.371 дан и 1,7 милиона!

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп говорио је о српском интернационалцу, који је напустио екипу и отишао у Фулам.

Фудбал 03.02.2019 | 11:45
Ливерпулов опроштај од Маркеца: 1.371 дан и 1,7 милиона!
Лазар Марковић (24 године) завршио је своју епизоду у Ливерпулу, јер је отишао у Фулам. И то тачно 1.371 дан од када је последњи пут наступио за "Редсе", у мају 2015. против Квинс Парка на Енфилду.

У међувремену је одлазио на низ позајмица (Фенербахче, Хал, Спортинг, Андерлехт), али се увек враћао међу црвене, за које га је везивао "јак" уговор, који је требало да истекне за шест месеци.

Када се подвуче црта, остаће упамћено да је Марковић 2014. године стигао на Енфилд као велико појачање, плаћен је Бенфици чак 25 милиона евра, али је у дресу енглеског великана одиграо само 34 утакмице и постигао три гола.

То ће бити и његов укупни биланс када је Ливерпул у питању, јер га је Фулам званично дочекао као најновије појачање. О том преласку говорио је и Јирген Клоп, менаџер "Редса" који није рачунао на "Маркеца" од прошлог лета, када је српски крилни нападач одбио да пређе у Андерлехт и потом био потпуно скрајнут.

Иако је претходних недеља било помињано и да би Марковић могао у Мексико, он је ипак остао у Енглеској, само се преселио у Лондон, код Александра Митровића.

"Могу да претпоставим да му је било невероватно тешко. Лазар је одавно знао какви су наши планови и из различитих разлога други трансфери нису успевали", рекао је Немац.

Енглески медији израчунали су да ће Ливерпул Марковићевим одласком уштедети 1,5 милиона фунти (1,7 милиона евра), колико би издвојио за његову плату.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар