Liverpulov oproštaj od Markeca: 1.371 dan i 1,7 miliona!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop govorio je o srpskom internacionalcu, koji je napustio ekipu i otišao u Fulam.

Fudbal 03.02.2019 | 11:45
Liverpulov oproštaj od Markeca: 1.371 dan i 1,7 miliona!
Lazar Marković (24 godine) završio je svoju epizodu u Liverpulu, jer je otišao u Fulam. I to tačno 1.371 dan od kada je poslednji put nastupio za "Redse", u maju 2015. protiv Kvins Parka na Enfildu.

U međuvremenu je odlazio na niz pozajmica (Fenerbahče, Hal, Sporting, Anderleht), ali se uvek vraćao među crvene, za koje ga je vezivao "jak" ugovor, koji je trebalo da istekne za šest meseci.

Kada se podvuče crta, ostaće upamćeno da je Marković 2014. godine stigao na Enfild kao veliko pojačanje, plaćen je Benfici čak 25 miliona evra, ali je u dresu engleskog velikana odigrao samo 34 utakmice i postigao tri gola.

To će biti i njegov ukupni bilans kada je Liverpul u pitanju, jer ga je Fulam zvanično dočekao kao najnovije pojačanje. O tom prelasku govorio je i Jirgen Klop, menadžer "Redsa" koji nije računao na "Markeca" od prošlog leta, kada je srpski krilni napadač odbio da pređe u Anderleht i potom bio potpuno skrajnut.

Iako je prethodnih nedelja bilo pominjano i da bi Marković mogao u Meksiko, on je ipak ostao u Engleskoj, samo se preselio u London, kod Aleksandra Mitrovića.

"Mogu da pretpostavim da mu je bilo neverovatno teško. Lazar je odavno znao kakvi su naši planovi i iz različitih razloga drugi transferi nisu uspevali", rekao je Nemac.

Engleski mediji izračunali su da će Liverpul Markovićevim odlaskom uštedeti 1,5 miliona funti (1,7 miliona evra), koliko bi izdvojio za njegovu platu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar