ДК: Нико нема што Србин имаде!

Одлична атмосфера међу српским репрезентативцима у Азији.

Тенис 30.01.2019 | 08:30
ДК: Нико нема што Србин имаде!
Дејвис куп репрезентација Србије спрема се за фебруарски квалификациони дуел против Узбекистана (1. и 2. фебруар) у Ташкенту, на који је већ отпутовала.

Изабраници Ненада Зимоњића нагласили су у уторак да су задовољни условима које имају у једном од најнасељенијих градова централне Азије.

Задовољан амбијентом и међусобном атмосфером у свлачионици, Филип Крајиновић истиче да ниједна друга екипа нема атмосферу коју има српска репрезентација.

"Дани проведени у репрезентацији су за мене увек посебни. То што имамо у тиму, тај братски однос, енергија и колективни дух, то нема нигде. Увек добијем посебан мотив, нову снагу и енергију када сам у Дејвис куп тиму и увек је част и задовољство играти за репрезентацију", рекао је Крајиновић у Ташкенту.

"Атмосфера је увек добра код нас, једва смо чекали да се окупимо, дружимо и тренирамо заједно. Што се тиче подлоге, она је веома брза, а услови су прилично тешки јер је мала надморска висина, али бићемо спремни. Тренирамо добро, што је најбитније, и очекујемо победу", казао је Крајиновић.

Додао је да је у доброј форми и да је инспирисан да сваки турнир ове године игра максимално.

"Желим да нападнем и пласман међу првих 20. То су моје жеље, верујем да ћу их и остварити", истакао је Крајиновић.

Поред њега, у српском тиму су још Душан Лајовић, Ласло Дјере, Никола Милојевић и Виктор Троицки.

"Дуци" Лајовић је рекао да је задовољан условима у престоници Узбекистана.

"Задовољни смо условима, подлогу су прилагодили себи, али имамо времена да се навикнемо. Атмосфера је, као и увек, добра. Драго ми је што се налазим у репрезентацији и надам се да ћемо успети да пребродимо ово прво коло, то јест квалификације, како се то сада назива и да ћемо се наћи на завршном турниру у Мадриду што нам је свакако циљ", рекао је Душан Лајовић после тренинга.

Српски тим је у недељу после подне стигао у Ташкент.

"Дошли смо као фаворити на папиру, али сада је потпуно нови формат, мечеви се играју уместо на три на два добијена сета, тако да је притисак још већи и мислим да ће бити врло битно да поведемо што раније, надам се одмах после првог дана. Видећемо ко ће да игра сингл мечеве, то је на селектору да одлучи, ко год да буде играо, верујем да може да донесе победу тиму", казао је Лајовић.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар