Аппле припрема потпуно стаклени иПхоне?

Дугогодишњи сан Апплеових дизајнера, на челу са Џонијем Ивеом, био је конструисање мобилног телефона који би изгледао као једноставан комад стакла.

Информационе технологије 29.01.2019 | 11:45
Аппле припрема потпуно стаклени иПхоне?
На таквом уређају не би било физичких тастера, отвора, прелаза између различитих материјала и сличних "сметњи" елегантном спољашњем изгледу.

Међутим, да би се тај сан остварио било је потребно да се стакло учини довољно добрим структурним материјалом од кога може да се направи цело кућиште телефона. Управо то је оно што Аппле покушава да заштити најновијом пријавом патента.

Амерички Патентни завод објавио је патент, који је компанија Аппле предала у септембру прошле године, а који се односи на "електронске уређаје са стакленим структурним елементима". Слике и текст патентне пријаве управо описују стаклени паметни телефон.

Његово кућиште би било израђено од савијеног стакла, унутар кога је смештен савитљиви екран, док су и сви остали електронски делови на неколико предложених начина причвршћени унутар кућишта.

Осим самог концепта кућишта, Аппле је приказао и неколико начина његовог повезивања са другим компонентама, па би тако, код оваквог уређаја стакло преузело улогу структурног елемента и потпуно заменило металне легуре које се сада користе као основа кућишта.

Наравно, чињеница да Аппле има патент за нову технологију не значи да ће је нужно применити на своје уређаје.

Ипак, занимљиво је видети у ком смеру Апплеови инжењери размишљају и како би евентуални дизајн будућег иПхонеа могао да изгледа.

Б 92
фото:интерент

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цхристиан Сwеден

29.01.2019 19:18

Аппле је пао на 3цд мјесто сада је изад Самсунга и Хуаwеиа. Довољно реци за ово СТРОГО америцко смеце које се продаје орграниценом броју да би му набили цијену. Квалита висе није иста, откад је управљац умро од рака и он се распада.

ОДГОВОРИТЕ