Стигао YоуТубе Кидс

У Србији је доступна нова YоуТубе Кидс апликација, која ће вам омогућити далеко већу контролу над садржајем, који деца гледају и времену, које проводе уз апликацију.

Информационе технологије 28.01.2019 | 14:45
Стигао YоуТубе Кидс
YоуТубе Кидс је званично доступан и код нас од средине јануара за неке, а од 25. јануара би требало да је доступан свим корисницима путем званичне Гоогле Плаy продавнице. Ова апликација је важна првенствено због контроле, коју ставља на располагање родитељима за садржај, који деца гледају, времена, које деца проводе уз апликацију, претрагу, коју деца врше и рестрикцију садржаја, који није примерен дечијем узрасту.

Садржај, који је већ прилагођен дечијем узрасту родитељи могу додатно да прилагоде уносећи своје предлоге за рестрикцију и забрану гледања. Апликацију је могуће заштитити лозинком, како би родитељи своје могућности у апликацији задржали само за себе, а могуће је и ограничити време трајања прегледа у апликацији, након чега је потребно унети лозинку, да би се гледање наставило и даље.

Кад први пут покрене апликацију родитељ има могућност да креира различите профиле деце, прати историју гледања, укључи тајмер, пријави видео снимке, који нису примерени за децу и тако смањи могућност да се такав и сличан видео појаве опет, блокира одређене профиле и типове видеа, ограничи детету претрагу, омогући преглед видеа и на ТВ-у или већем екрану, као и да одобри одређени садржај да се учитава чешће.

Апликација YоуТубе Кидс има у својој бази и едукативне видео материјале, који се могу користити за децу различитог узраста. Уколико деца више воле забаву, ту су само забавни видео снимци.

Дизајн апликације је прилагођен деци. Има крупне делове менија, лако је разумљив, али нажалост није доступан на ћирилици.

Ова апликација свакако није савршена и могуће је да ће дете ту и тамо видети и неки видео, који неће бити по укусу свих родитеља. Такође, мешаће се садржај на нашем и страним језицима и неки видео материјали неће бити у потпуности у сагласности са интересовањима детета, али је одличан почетак да им онемогућите праћење снимака за које сматрате да нису погодни за дете.

Што више будете користили апликацију и помагали у оцени садржаја или његовом блокирању, деца ће бити безбеднија на интернету, а YоуТубе Кидс боља апликација.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар