Србија је економски снажна

"Србија је економски ојачала и ми смо сада по први пут у прилици да смо испред БиХ када су у питању плате. Ми имамо данас 460 или 470 евра", рекао је Вучић у емисији Специјал БН ТВ.

Србија 26.01.2019 | 20:51
Србија је економски снажна
Говорећи о економским приликама у Србији, Вучић признаје да се радило о тешким и болним мјерама и да је због тога посебно захвалан пензионерима који су то издржали.

"Србија је економски ојачала и ми смо сада по први пут у прилици да смо испред БиХ када су у питању плате. Ми имамо данас 460 или 470 евра", рекао је Вучић у емисији Специјал БН ТВ.

Нагласио је да сада Србија нема проблема у будућности због еконосмке ситуације..."Србија је престигла БиХ по висини плата", казао је Вучић и додао да Србија у односу на Хрватску која и сада има веће плате од Србије, али Србија има двоструко већи економски раст.

"Због чега постоји страх да су Срби у региону ојачали", казао је Вучић.

Каже да га протести у Србији не плаше нити притисак споља.

"Када радите вриједно резултати се виде немам страх сутра да одем с власти... Шест фабрика у Нису је отворено и оне ће да раде ...Чињенице говоре да има доста отворених фабрика и још озбиљније ћемо радити и повећавати плате посебно у здравственом и образовном сектору",казао је Вучић, наводећи да треба спријечити одлазак медицинара из земље.

"Данас борба за територије не представља ништа,данас је на сцени борба за људе", казао је Вучић.

Да ли ће бити избора у Србији, Вучић је рекао да опозиција треба да се изјасни да ли жели изборе, али то зависи и од рјешавања питања Косова.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ре

26.01.2019 20:57

Хаххаха!!!! Јест насао са ким да се упореди !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобар

27.01.2019 00:13

Ово је катастрофа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободни тесар

27.01.2019 01:07

СИЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

27.01.2019 01:20

Лазов прве врсте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

27.01.2019 09:01

Видим колико швајцараца и нијемаца ради у Србији! Хајд Вучићу мало код љекара на оправку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

27.01.2019 16:40

1. Привредни раст од 4.5% за Србију је веома мали јер је привреда не еазвијена па то изгледа добро кад се изрази у процентима. Обзиром да је вецина математицки неписмена ово пролази... 2. Плата од 460 евра са европским цијенама је несто сто не обезбједјује раднику са просјецном зарадом да покрива троскове зивота а јос ако има дјецу у сколи пн је јад и биједа... 3. Пензионерима је отет дио пензија који су људи легално зарадили. Ако сада постоји суфицит у будуету засто људима не брате одбијени износ... изгледа да је прица о суициту будзета сумњива... 4. За колико је повецан дуг Србије у последњих 6 година? Неки подаци говоре да је то за 10так милијарди евра. Гдје су паре??? 5. Колике су зараде у новоотвореним фабрикама? Могу ли запослени од тога зивјети??? Итд...

ОДГОВОРИТЕ