Srbija je ekonomski snažna

"Srbija je ekonomski ojačala i mi smo sada po prvi put u prilici da smo ispred BiH kada su u pitanju plate. Mi imamo danas 460 ili 470 evra", rekao je Vučić u emisiji Specijal BN TV.

Srbija 26.01.2019 | 20:51
Srbija je ekonomski snažna
Govoreći o ekonomskim prilikama u Srbiji, Vučić priznaje da se radilo o teškim i bolnim mjerama i da je zbog toga posebno zahvalan penzionerima koji su to izdržali.

"Srbija je ekonomski ojačala i mi smo sada po prvi put u prilici da smo ispred BiH kada su u pitanju plate. Mi imamo danas 460 ili 470 evra", rekao je Vučić u emisiji Specijal BN TV.

Naglasio je da sada Srbija nema problema u budućnosti zbog ekonosmke situacije..."Srbija je prestigla BiH po visini plata", kazao je Vučić i dodao da Srbija u odnosu na Hrvatsku koja i sada ima veće plate od Srbije, ali Srbija ima dvostruko veći ekonomski rast.

"Zbog čega postoji strah da su Srbi u regionu ojačali", kazao je Vučić.

Kaže da ga protesti u Srbiji ne plaše niti pritisak spolja.

"Kada radite vrijedno rezultati se vide nemam strah sutra da odem s vlasti... Šest fabrika u Nisu je otvoreno i one će da rade ...Činjenice govore da ima dosta otvorenih fabrika i još ozbiljnije ćemo raditi i povećavati plate posebno u zdravstvenom i obrazovnom sektoru",kazao je Vučić, navodeći da treba spriječiti odlazak medicinara iz zemlje.

"Danas borba za teritorije ne predstavlja ništa,danas je na sceni borba za ljude", kazao je Vučić.

Da li će biti izbora u Srbiji, Vučić je rekao da opozicija treba da se izjasni da li želi izbore, ali to zavisi i od rješavanja pitanja Kosova.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Re

26.01.2019 20:57

Hahhaha!!!! Jest nasao sa kim da se uporedi !!!!

ODGOVORITE
Name

Bobar

27.01.2019 00:13

Ovo je katastrofa!

ODGOVORITE
Name

slobodni tesar

27.01.2019 01:07

SILA

ODGOVORITE
Name

Miko

27.01.2019 01:20

Lazov prve vrste!

ODGOVORITE
Name

Mirko Nemirko

27.01.2019 09:01

Vidim koliko švajcaraca i nijemaca radi u Srbiji! Hajd Vučiću malo kod ljekara na opravku.

ODGOVORITE
Name

Kum

27.01.2019 16:40

1. Privredni rast od 4.5% za Srbiju je veoma mali jer je privreda ne eazvijena pa to izgleda dobro kad se izrazi u procentima. Obzirom da je vecina matematicki nepismena ovo prolazi... 2. Plata od 460 evra sa evropskim cijenama je nesto sto ne obezbjedjuje radniku sa prosjecnom zaradom da pokriva troskove zivota a jos ako ima djecu u skoli pn je jad i bijeda... 3. Penzionerima je otet dio penzija koji su ljudi legalno zaradili. Ako sada postoji suficit u buduetu zasto ljudima ne brate odbijeni iznos... izgleda da je prica o suicitu budzeta sumnjiva... 4. Za koliko je povecan dug Srbije u poslednjih 6 godina? Neki podaci govore da je to za 10tak milijardi evra. Gdje su pare??? 5. Kolike su zarade u novootvorenim fabrikama? Mogu li zaposleni od toga zivjeti??? Itd...

ODGOVORITE