Уговор живота Душка Тошића!

На столу је 8. 500. 000 евра! Гуангџоу Р&Ф жели да продужи сарадњу са некадашњим репрезентативцем Србије.

Фудбал 21.01.2019 | 22:40
Уговор живота Душка Тошића!
Недавно је Александар Пријовић потписао фараонски уговор са Ал Итихадом из Саудијске Арабије, али би нове стандарде када су у питању зараде српских фудбалера ускоро могао да постави Душко Тошић! Некадашњи репрезентативац Србије и штопер кинеског Гунагџоу Р&Ф требало би ускоро да буде награђен за одличне партије на далеком истоку.

Клуб, који са клупе предводи Драган Стојковић Пикси, ускоро ће почети преговоре око продужетка сарадње са брозоногим дефанзивцем. И понудиће му услове који се не одбијају.

Како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт Гуангџоу је спремио нови уговор заДушка Тошића који би важио до последњег дана 2021. године. А цифре су благо речено - астрономске. Према сазнањима нашег портала Гуангџоу је спреман да Душку Тошићу понуди годишњу зараду од 8.500.000 евра.

Он тренутно зарађује у Кини 5.800.000 евра по години и један од најплаћенијих играча Пиксијеве чете (уговор му важи до 2020. године). Међутим, и до најмногољудније земље света је стигао глас о томе да је током децембра Бешикташ имао јаку амбицију да у Истанбул врати српског дефанзивца. Главни човек за трансфере у редовима истанбулског великана Умут Гунер је путем посредника контактирао Тошића и саопштио му да би јако волео да га поново види у црно-белом дресу. Међутим, изостала је реакција српског дефанзивца. Свестан је Тошић да се Бешикташ ове сезоне налази у минус фази, и да је орхраван бројним организационим и финансијским проблемима.  

Некадашњи члан ОФК Београда је врло задовољан оним што је видео и доживео у Кини. Добра ствар за њега је чињеница да има озбиљну подршку Драгана Стојковића Пиксија, на чије инсистирање је дошао у клуб. Српски тренер је у Гуангџоу довео ове зиме и Дембела из Тотенхема, има на распологању Захавија иРетиња, али Тошић представља темељ дефанзивне игре.

Управо ће Тошићу и човеку који води рачуна о његовој каријери Милошу Маленовићу бити добра полазна основа када буду и званично почели преговоре са Кинезима око новог уговора.

Чини се да је Тошић у одличној позицији и да би у јесени каријере, пошто ускоро пуни 34 године, могао до стигне до највреднијег потписа у каријери. Реално, уговори слични овом се не добијају сваки дан....

Прошле сезоне Душко Тошић је одиграо 13 мечева за кинески клуб. Постигао је један гол и уписао асистенцију. Довођењем Дембела, Пикси је показао да жели да се издигне изнад кинеског просека. А таква амбиција захтева и Душка Тошића у тиму.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар