Ugovor života Duška Tošića!

Na stolu je 8. 500. 000 evra! Guangdžou R&F želi da produži saradnju sa nekadašnjim reprezentativcem Srbije.

Fudbal 21.01.2019 | 22:40
Ugovor života Duška Tošića!
Nedavno je Aleksandar Prijović potpisao faraonski ugovor sa Al Itihadom iz Saudijske Arabije, ali bi nove standarde kada su u pitanju zarade srpskih fudbalera uskoro mogao da postavi Duško Tošić! Nekadašnji reprezentativac Srbije i štoper kineskog Gunagdžou R&F trebalo bi uskoro da bude nagrađen za odlične partije na dalekom istoku.

Klub, koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi, uskoro će početi pregovore oko produžetka saradnje sa brozonogim defanzivcem. I ponudiće mu uslove koji se ne odbijaju.

Kako saznaje MOZZART Sport Guangdžou je spremio novi ugovor zaDuška Tošića koji bi važio do poslednjeg dana 2021. godine. A cifre su blago rečeno - astronomske. Prema saznanjima našeg portala Guangdžou je spreman da Dušku Tošiću ponudi godišnju zaradu od 8.500.000 evra.

On trenutno zarađuje u Kini 5.800.000 evra po godini i jedan od najplaćenijih igrača Piksijeve čete (ugovor mu važi do 2020. godine). Međutim, i do najmnogoljudnije zemlje sveta je stigao glas o tome da je tokom decembra Bešiktaš imao jaku ambiciju da u Istanbul vrati srpskog defanzivca. Glavni čovek za transfere u redovima istanbulskog velikana Umut Guner je putem posrednika kontaktirao Tošića i saopštio mu da bi jako voleo da ga ponovo vidi u crno-belom dresu. Međutim, izostala je reakcija srpskog defanzivca. Svestan je Tošić da se Bešiktaš ove sezone nalazi u minus fazi, i da je orhravan brojnim organizacionim i finansijskim problemima.  

Nekadašnji član OFK Beograda je vrlo zadovoljan onim što je video i doživeo u Kini. Dobra stvar za njega je činjenica da ima ozbiljnu podršku Dragana Stojkovića Piksija, na čije insistiranje je došao u klub. Srpski trener je u Guangdžou doveo ove zime i Dembela iz Totenhema, ima na raspologanju Zahavija iRetinja, ali Tošić predstavlja temelj defanzivne igre.

Upravo će Tošiću i čoveku koji vodi računa o njegovoj karijeri Milošu Malenoviću biti dobra polazna osnova kada budu i zvanično počeli pregovore sa Kinezima oko novog ugovora.

Čini se da je Tošić u odličnoj poziciji i da bi u jeseni karijere, pošto uskoro puni 34 godine, mogao do stigne do najvrednijeg potpisa u karijeri. Realno, ugovori slični ovom se ne dobijaju svaki dan....

Prošle sezone Duško Tošić je odigrao 13 mečeva za kineski klub. Postigao je jedan gol i upisao asistenciju. Dovođenjem Dembela, Piksi je pokazao da želi da se izdigne iznad kineskog proseka. A takva ambicija zahteva i Duška Tošića u timu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar