Пријовић о понуди, која није могла да се одбије...

Изненада сам прекинуо сан који је трајао месецима, знам да је за многе ово издаја. . . ! „Притисак је био огроман, али то је део фудбалског бизниса. Одлука је била тешка, јер сам одједном морао напустити оно што сам градио две године“, рекао је српски нападач.

Фудбал 19.01.2019 | 00:00
Пријовић о понуди, која није могла да се одбије...
Није му било лако, али је на крају преломио и рекао "да" понуди Ал Итихада која се није могла одбити. Александар Пријовић је напустио Солун и ставио параф на четири и по године уговора, током којег ће зарадити фиксно 27.000.000 евра, а та цифра би са бонусима могла да достигне нестварних 40.000.000.

Српски нападач се током претходних недеља није превише оглашавао, али је на крају, када је све прошло отворио душу пољским медијима.

Овај трансфер је са финансијске стране био важан и Легији, којој припада нешто више од 800.000 евра, а Пољаке је интересовало шта је било теже напустити Варшаву или Солун?

"Осећао сам се јако добро у оба града, али ако морам посебно да нагласим, рећи ћу Солун. Много ми се свидела атмосфера у Грчкој, људи, менталитет, град. У Солуну сам се осећао као код куће, због тога је било теже отићи него из Легије", рекао је Пријовић.

Присталицама солунског клуба изузетно је тешко пао одлазак свог миљенка.

"Притисак је био огроман, али разумем. Људи су ме толико волели, тако да је било природно да нису желели да ме изгубе. Али то је део овог фудбалског бизниса - у разним ситуацијама постоји притисак и морате да се носите са тим. Не желим никога да увредим, рећи нешто против некога, нема потребе. Из ПАОК-а носим много добрих успомена и нека остане тако".

Када је напуштао Легију много навијача је било љуто, навијачи ПАОК-а сада имају слична осећања.

"Истина је... Мислим да су ме навијачи оба клуба ценили, идентификовали су се са оним што сам радио на терену. Када играм дајем све од себе, оствављам све од себе што могу на терену. Знам да многи навијачи ово третирају као издају. Разумем их, али увек се сећам колико су ми љубави пружили кроз све ове месеце које сам провео у клубу. Ставио сам их испред негативних емоција које су се појавије на крају. За неколико месеци ће се расположење смирити, а емоције пасти и мислим да ће навијачи на ову ситуацију гледати са дистанце".

Новац је одиграо кључну улогу приликом одлуке, али не само новац.

"Мислим да у сваком транферу новац игра улогу, па и у овоме. То је заиста била тешка одлука, јер сам одједном морао напустити оно што сам градио две године, изненада сам прекинуо сан који је трајао месецима. У Солуну сам уживао сваки дан, јер сам се тако добро осећао, али време је за промену. Познато је да је новац овде одиграо важну улогу, али мој клуб има велику традицију у овом региону, велику базу навијача, своју историју, велики стадион... Цео пакет који су ми Саудијци понудили био је веома убедљив. Мислим да је то био бољи потез од одласка у Кину за сличан новац. Задовољан сам овом одлуком. Мој циљ је да помогнем Ал Итихаду да се врати на врх".

Колико пута ћеш више зарађивати него у Легији?

"А-ха-ха. Веома тешко поређење. Сада имам више од онога што сам зарадио у Легији. Ово се чак ни не може поредити, али сваки фудбалер има различите периоде у том погледу, он постепено гради каријеру, а то се огледа и у већим платама. Ваша улога у тиму расте, а такав је случај и са зарадом. То је нормало. Када сам играо у Легији био сам у другој фази каријере".

Да ли остаје жал што није заиграо у некој јачој европској лиги?

"Никада не знаш шта ће судбина донети. Познајем много познатих фудбалера који су отишли у Кину или Саудијску Арабију, а онда су отишли у велике европске клубове. У данашњем фудбалу врата нису затворена, сви вас гледају. Ако сте добар играч, ако добро играте, онда не морате да бринете. И нисам забринут".

Како би сумирао утиске током боравка у Солуну?

"Боравак у Солуну је био позитиван. И сви су били позитивни, осим једног аспекта: да нам је титула украдена. Нису нам је украли на терену, већ ван њега. То је црна тачка у мојој дивној авантури у ПАОК-у и Грчкој. Иза мене су две дивне године које ће остати у мом срцу и глави".

Навијачи Ал Итихада су на дочеку показали колико су страствени.

"Навијачи су чекали на аеродрому, иако је авион каснио преко четири сата, био сам веома изненађен да су ме још чекали. Чак и међу запосленима на аеродрому и различитим нивоима има много навијача Ал Итихада. Још нисам изашао из зграде, а већ сам позирао на 30-40 фотографија. Већ сам чуо да Ал Итихад има велику базу присталица, али друга је ствар када то осетите на својој кожи. Имао сам прилику да се у то уверим на аеродрому, осећај је леп, јер даје мотивацију и чини вас да будете срећни. Али није се завршило на аеродрому, пратило нас је око 10-12 аутомобила, људи су се нагињали, фотографисали и снимали. Скандирали су моје име".

Бојиш ли се нечега у новој средини?

"Ништа ме не брине. Наравно, то је другачија култура, другачији начин живота, али на све се можете навикнути. Џеда је велика, прекрасан град са веома лепом морском обалом. Ту су и најбољи ресторани, као у Паризу или Лондону. Аеродром није далеко, повезан је са другим местима. Храна је другачија него у Европи, али је веома укусна. Када је у питању клуб, ове године немамо шансу за титулу, али морамо да победимо што више мечева како бисмо играли у азијској Лиги шампиона и освојимо куп. Најзначајније трофеје нападамо следеће сезоне".

Колики утицај на одлуку је имао тренер Славен Билић?

"Веома велики. Знам какав је тренер, водио је Хрватску, Вест Хем, Локомотиву, Бешикташ. Раније је био велики играч, уверен сам да од њега могу много научити. Назвао ме је пре трансфера, тврдио је да му је стало до мого доласка, објаснио ми је све. Јако је лепо што ћу бити у могућности да радим са њим. Мислим да ћу урадити све оно што желим на терену, да се савршено уклапам у његов мозаик".

У уговору од четири и по године постоје разни бонуси, један од њих гласи да сваки гол вреди 25.000 евра. Колико их можете постићи?

"Тешко је предвидети тачан број, али постоји велики број циљева које треба постићи. Имам велику мотивацију и желим да заиграм што је пре могуће", рекао је Пријовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар