Све очи су упрте у Фалија Рамаданија!

За почетак лавине између Атлетика, Челсија, Милана, Монака. . . ! Јорганџије покушавају да се реше Николе Калинића.

Фудбал 18.01.2019 | 23:45
Све очи су упрте у Фалија Рамаданија!
У наредним данима нас очекује права лавина трансфера неких од звучних нападачких имена широме Европе. Домино ефекат би требало да захвати Атлетико Мадрид, Челси, Милан, Монако...

Чека се само да један од нападача одблокира тржиште и да крене серија потписа. Непто слично као са Жируом, Обамејаном и Батуашјиме прошле зиме.

А почетак домино ефекта се очекује у Мадриду. Атлетико покушава да се реши хрватског нападача Николе Калинића само шест месеци пошто је дошао из Милана. Хрват се није уклопио, а повреда Дијега Косте и његова неизвесност учешћа у мечевима осмие финала Лиге шампиона против Јувентуса су алармирали Дијега Симеонеа да доведе озбиљнијег нападача попут Алвара Морате јер не сме да се ослони наКалинића. Опција је била Севиља, али је она довела Мунира ел Хададија из Барселоне и практично затворила врата доласку Калинића.

Међутим, Атлетикове очи су упрте у познатог менаџер Фалија Рамаданија који заступа Калинића. Марка пише да се Јорганџије уздају у Рамаданијев утицај да ће у наредним данима пронаћи клуб Калинићу. Надају се да би Севиља ипак могла да се опет отвори за причу јер клуб из Андалузије жарко жели хрватског везисту Марка Рога из Наполија којег такође затсупа Рамадани. Ако би поменути менаџер успео да издејствује позајмицу Рога, можда би у пакету могао да „ували“ и Калинића у Севиљу.

Друга опција је Монако. Међутим, Рамаданију не иде у прилог да довођењем Калинића гуши још једног свог клијента – Стевана Јоветића. Поготово што у Монако долази Миши Батшуаји из Челсија. Са двојицом класичних нападача и Фалкаом, за Јоветића не би било места у Монаку. Али и ту би Севиља могла да помогне. Њен директор Хоакин Капарос је велики љубитељ Јоветића којег је већ позајмљивао раније и можда би сада опет могао да искористи прилику да се докопа Црногорца. У том случају би Калинићу била отворена врата Монака.

А то би значило и долазак Алвара Морате у Атлетико на позајмицу пошто Шпанац од свих понуда које има, највише жели у клуб у којем је поникао. И спреман је да се финансијски жртвује и игра за мање пара како би дошао у Атлетико.

А на Стамфорд бриџу би га заменило још звучније – име Гонзало Игуаин! Већ данима трају преговори Челсија и Јувентуса о трансферу нападача Милана којег Росонери једва чекају да се реше. Посредник у преговорима је... Погађајте? Фали Рамадани!

Тренер Маурисио Сари је Рамаданијев клијент и инсистра на довођењу Игуаина због чега је и Челси пристао да прекрши неписано правило и доведе играча који има више од 30 године. Рамадани је у преговорима са Јувентусовим спортским директором Паратићијем и састао се са њим у Торину. Истовремено, Николас Игуаин, брат и менаџер познатог нападача, преговара са Челсијем о условима играча. Камен спотицања у преговорима је што Јуве жели да прода Игуаина или га позајми макар на 18 месеци, док Челси жели да пренесе позајмицу из Милана која траје до краја сезоне. Ипак, све је више сигнала да ће ти преговори бити успешно завршени.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс, Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар