Лука Јовић, Барселона, Пеп Сегура, љето 2019. и...

. . . 35. 000. 000 евра! Копе јавља. . .

Фудбал 18.01.2019 | 22:30
Лука Јовић, Барселона, Пеп Сегура, љето 2019. и...
Барселонин интерес за Луку Јовића није новост. Потврђен је са више страна. Барсини скаути већ дуже време прате Србина из Ајнтрахта, а интерес би у конкретне кораке требало да пређе наредног лета.

Каталонски медији већ дуже време пишу о шансама да Јовић појача Барсу, а данас је и утицајна КаденаКОПЕ пустила у етар инфромацију да ће Барса чекати до лета за напад на Јовића.

Подсетимо, локални Мундо Депортиво је писао пре неколико дана да је Јовић има најбоље шансе у кругу неколико кандидата (Вернер, Долберг, Гомез, Пјонтек...) који су се помињали за Барсин шпиц наредног лета.

Сада се Кадена КОПЕ наставља на ту причу. А реч је о веома утицајним и добро обавештеним медијима на Пиринејима. Барсин тренутни приоритет је да нађе резервног нападача до краја сезоне као привремено решење уместо Ел Хададија који је отишао у Севиљу. Најбоље шансе се дају искусном Кристијану Стуанију из Ђироне.

А дугорочни план је да се до лета осигура трансфер Луке Јовића. Човек који би требало да води ту операцију је Пеп Сегура. Реч је о једном од тројице главних трансфер оперативаца у Барси, уз директора фудбала Ђордија Местреаи техничког секретара Ерика Абидала. Сегура је највећи заговорникЈовићевог трансфера и лично ће у наредним месецима покушати да заврши ту трансфер операцију. Реч је о стручњаку који је дошао у Барсу пре 20 година, потом био у Олимпијакосу и Ливерпулу да би га председникБертомеу пре годину и по дана промовисао на нову функцију генералног менаџера за фудбалске операције. До тада је Сегура био први човек Барсине академије, а од тада се бави и трансфер политиком. С обзиром да има огормно знање о младим играчима широм Европе, Јовића вероватно зна и пре голгетерске експлозије у Ајнтрајхту.

Кадена КОПЕ наводи да је Сегура пројектовао Јовича као Суарезову резереву на поечтрку, а дугогорчно као његовог наследника на позицији центарфора. Наводи се и да је Барселона спремна да плати 35.000.000 евра за трансфер Србина.

Питање је да ли ће та понуда бити довољна да се убеди Ајнтрахт. Према сазнањима до којих је дошао МОЗЗАРТ Спорт, немачки клуб ће на почетку истаћи цену од 60.000.000 евра за српског нападача. Али до лета је све могуће, па и да цена падне. Или да порасте?

Једно је сигурно, Барселона је озбиљна у намери да се појача ЛукомЈовићем.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар