СП: Србија сад изазива свјетског шампиона!

Рукометна репрезентација Србије у другом колу Светског првенства у Берлину игра против браниоца светске титуле Француске од 20. 30.  Данас на Светском првенству: Најтежи испит у рукомету! Репрезентацију Србије у Берлину очекује ултимативни тест у мушком рукомету - Француска! Хоће ли нам нешто помоћи изостанак Карабатића? Очигледно изостанак Нишлије ствара велики проблем Французима! Ево и осталих мечева са првенства које се паралелно одржава и у Данској.  

Остали спортови 12.01.2019 | 15:00
СП: Србија сад изазива свјетског шампиона!
У премијерној рунди подмлађени тим селектора Ненада Перуничића играо је нерешено с Русијом 30:30 (16:16).

С друге стране, актуелни светски шампион се намучио против Бразила, али је славио 24:22.

Две селекције последњи међусобни сусрет имале су у јануару када је Француска била убедљива са 39:30 на Европском првенству. 

"Триколори" су добили последњих седам дуела са "Орловима", а последњу победу Србија је забележила пре 19 година на Олимпијским играма у Сиднеју 26:21. 

Французе је до тријумфа над Бразилом предводио Гигу са шест голова, док су по пет постигли Мем и Нгесан. 

"Триколори" су ослабљени неиграњем своје највеће звезде Николе Карабатића који ће се управо на дан меча против Србије прикључити тиму, али ће бити спреман да игра тек у другој фази турнира.

Вече после бурног ремија са двоструким, наши рукометаши састају се са шестоструким и актуелним шампионима света!

Другог дана 26. светског првенства у Немачкој и Данској репрезентација Србије играће од 20.30 уз директан пренос на РТС против националног тима Француске, који је освојио четири од последњих пет рукометних Мундијала.

Французи су у Берлин, у ком ће бити одигране све утакмице у Групи А, дошли као фаворити за одбрану везаних шампионских титула из 2017, када су били домаћини и 2015, када је турнир организовао Катар.

Утакмице "орлова" на Светском првенству преносиће РТС, док остале сусрете можете пратити у директним преносима на ТВ Аренаспорт.

Момци селектора Дидијеа Динара последњи пут нису били прваци света у Шпанији 2013, али зато јесу освојили везане титуле у Шведској 2011. и Хрватској 2009. године.

У исто време, "орлови" су на та три турнира завршавали као десети, десети и осми, док наше репрезентације није било на претходна два шампионата у Катару и Француској.

"Петлове" смо од распада СФРЈ победили једном, на Европском првенству 1999. у Италији када је било 28:22, након чега су Французи везали седам победа закључно прошлогодишњом са ЕП у Хрватској резултатом 30:39.

У петак увече на старту такмичења у групи у којој су још домаћин и троструки првак света, Немачка, Бразил, као и комбиновани тим Јужне и Северне Кореје, састав селектора Ненада Перуничића играо је храбро и срчано, али на крају остао без победе над Русима - 30:30 (16:16). 

Након тога, Динаров састав уз много муке победио је жилаве Бразил резултатом 24:22 (16:13).

Осам постигнутих голова за 30 минута игре у другом полувремену против Бразилаца говоре у прилог томе да Французи нису темпирали форму за старт, већ за другу фазу турнира у коју ће се пласирати по три најбоља тима из сваке од четири група у немачким градовима, Берлину и Минхену, односно данским, Хернингу и Копенхагену.

Наша, Група А, "укрстиће" са Групом Б у којој се у Минхену такмиче Шпанија, Македонија, Хрватска, Исланд, Јапан и Бахреин. 

"Сусрет" ће се одиграти у Келну, у дворани од 19.250 места, а видећемо да ли ће Перуничићеви момци изборити пут у тај град у заиста оштрој конкуренцији у престоници Немачке.

На старту такмичења у Групи Б победе су остварили тимови Македоније, Хрватске и Шпаније, а 2. коло је на програму у недељу када ће играти Македонија - Бахреин (14.00), Хрватска - Јапан (16.30) и Шпанија - Исланд (19.00).

Како смо се надали, добро смо прошли. Рукометашима Србије не дају се велике шансе да нешто више ураде на Светском првенству, али је почетак било обећавајући, охрабрујући. Реми са Русијом није лош резултат, али остаје жал за Кукићевим промашајем у последњем нападу. Чета Ненада Перуничића могла је да стигне не само до тријумфа на премијери него вероватно и да обезбеди пласман у Топ 12. Али, борбеност и жеља били су на врхунском нивоу.

Орлове сада очекује сила, стена звана Француска. Двоструки узастопни шампион света, репрезентација која доминира у овом миленијуму, апсолутни је фаворит. Вероватно ни највећи оптимисти не могу да се надају победи против Француза, али нада последња умире. Триколори су се мучили на старту шампионата против одличног Бразила. Да не беше у финишу две сјајне одбране Венсана Жерара можда бисмо причали о сензацији у Берлину. Очигледно је изостанак Николе Карабатића велики хендикеп. Рођени Нишлија је више од деценију и по покретачка снага шампиона планете. Шкрипало је у нападу. На крају су на искуство добијене Кариоке.

Оно што брине нашег кормилара је повреда једног од наших најбољих рукометаша Немање Зеленовића. Он је у финишу добио ударац од Дибирова и није могао да настави меч. Видећемо да ли ће Перуничић да ризиује са леворуким беком немачог Гепингена.

Свестан је Перунићић улоге аутсајдера у дуелу са Галским петловима.

"Покушаћемо да играмо са Французима, као да нису они. Биће тешко, ради се селекцији која је добро припремљена и ротација им је огромна. То су играчи који играју у највећим клубовима. Морамо да извучемо најбоље из сваке утакмице, а колико ће то бити на крају, то не знам. Мораћемо да водимо рачуна око ротација. Не знамо још ситуацију са Зеленовићем. Плашим се јер је осетио јак бол", рекао је Терминатор после меча са Русијом на премијери Светског првенства.

Напад Србије је одлично функционисао у мечу са Русијом. Чак 30 голова је далеко више од очекиваног, али сада је прави изазов за Орлове јер играју против најјаче одбране на свету. Не треба да чуди да Французи играју на мали број голова. Селектор браниоца круне је Дидије Динар, "доктор" за дефанзиву, сигурно један од најбољих одбрамбених рукометаша у историји овог спорта.

Традиција је апсолутно на страни Француза. Србија чека на победу скоро 21 годину. После тог тријумфа на ЕП 1998. године од 28:22 уследило је седам пораза за нашу селекцију. Последњи пут играли су прошле године у Загребу у другој фази ЕП када је било лаганих 39:30 за Француску.

Данашњи програм:

Група А, Берлин

Русија - Кореја 15.30
Немачка - Бразил 18.15
Француска - Србија 20.30

Табела: Немачка 1-0-0 (+11), Француска 1-0-0 (+2), Русија 0-1-0 (-), Србија 0-1-0 (-), Бразил 0-0-1 (-2) 0, Кореја 0-0-1 (-11).

Парови 3. кола (понедељак): Србија - Бразил 15.30, Русија - Немачка 18.00, Француска - Кореја 20.30.

Група Ц, Хернинг

Аустралија - Чиле 15.00
Норвешка - Саудијска Арабија 17.30
Данска - Тунис 20.15

Табела: Данска 1-0-0 (+23), Норвешка 1-0-0 (+10), Аустрија 1-0-0 (+7), Саудијска Арабија 0-0-1 (-7), Тунис 0-0-1 (-10), Чиле 0-0-1 (-23).

Парови 3. кола (понедељак): Тунис - Чиле 15.00, Норвешка - Аустрија 17.30, Данска - Сауди Арабија 20.15.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар