Владимир Стојковић на тренингу Спортинга!

Прилика да брани можда већ у понедељак.

Фудбал 05.01.2019 | 10:15
Владимир Стојковић на тренингу Спортинга!
Уздах олакшања у тренинг кампу Спортинга. Прва препрека у 2019. успешно је савладана, пошто је на стадиону „Жоао Алваладе“ савладан Беланенсес (2:1) и на тај начин залечене ране настале поразом у последњем првенственом мечу претходне године (1:2, на стадиону Гимараеша). Као по обичају, стартери су се опорављали вежбајући у теретани, а остатаке екипе – укључујћи и српског интернационалаца Радосава Петровића – одрадио редобван тренинг. На њему и ново лице: Владимир Стојковић.

У питању је српски голман из „класе 1996“, кога је тренер Марсел Кајзер прикључио тренинзима прог тима. Награда за Стојковића и његове добре партије минуле сезоне у дресу Б екипе лисабонског великана на теренима Друге лиге. Наговештај да би у блиској будућности могао да добије шансу у првом тиму, за који већ игра један Србин, Немања Гудељ. Можда већ у понедељак, кад Спортинг буде гостовао Тондели у 16. колу Примеире.

Подсетимо, Владимир Стојковић млађи је братанац Партизановог чувара мреже, истог имена и презимена. Рођен је 4. октобра 1996. у Леса де Палмеири, на обали Атлантског океана, висок је 192 центиметра, поседује португалског држављанство, а играо је једну утакмицу за кадетску репрезентацију Србије. Данас је привукао велику пажњу медија у Лисабону, који подсећају да је његов стриц четири године био под уговором са Спортингом (2007-2011), с тим да су га Лавови слали на позајмице у Хетафе, Виган и Партизан, пре него што су црно-бели 2011. откупили уговор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар