Vladimir Stojković na treningu Sportinga!

Prilika da brani možda već u ponedeljak.

Fudbal 05.01.2019 | 10:15
Vladimir Stojković na treningu Sportinga!
Uzdah olakšanja u trening kampu Sportinga. Prva prepreka u 2019. uspešno je savladana, pošto je na stadionu „Žoao Alvalade“ savladan Belanenses (2:1) i na taj način zalečene rane nastale porazom u poslednjem prvenstvenom meču prethodne godine (1:2, na stadionu Gimaraeša). Kao po običaju, starteri su se oporavljali vežbajući u teretani, a ostatake ekipe – uključujći i srpskog internacionalaca Radosava Petrovića – odradio redobvan trening. Na njemu i novo lice: Vladimir Stojković.

U pitanju je srpski golman iz „klase 1996“, koga je trener Marsel Kajzer priključio treninzima prog tima. Nagrada za Stojkovića i njegove dobre partije minule sezone u dresu B ekipe lisabonskog velikana na terenima Druge lige. Nagoveštaj da bi u bliskoj budućnosti mogao da dobije šansu u prvom timu, za koji već igra jedan Srbin, Nemanja Gudelj. Možda već u ponedeljak, kad Sporting bude gostovao Tondeli u 16. kolu Primeire.

Podsetimo, Vladimir Stojković mlađi je bratanac Partizanovog čuvara mreže, istog imena i prezimena. Rođen je 4. oktobra 1996. u Lesa de Palmeiri, na obali Atlantskog okeana, visok je 192 centimetra, poseduje portugalskog državljanstvo, a igrao je jednu utakmicu za kadetsku reprezentaciju Srbije. Danas je privukao veliku pažnju medija u Lisabonu, koji podsećaju da je njegov stric četiri godine bio pod ugovorom sa Sportingom (2007-2011), s tim da su ga Lavovi slali na pozajmice u Hetafe, Vigan i Partizan, pre nego što su crno-beli 2011. otkupili ugovor.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar