Убиство Остојића: Детаљи сачекуше

Милош Остојић (29) из Источног Сарајева убијен је у професионалној ликвидацији испред његовог ноћног клуба „Спарта“ у ноћи између уторка и сриједе.  

Република Српска 03.01.2019 | 15:26
Убиство Остојића: Детаљи сачекуше
Према сазнањима Српскаинфо, Остојића је испред клуба сачекала непозната особа која је на глави имала бијелу капуљачу. Чим је Милош изашао из свог џипа „БМW X5“, убица је на њега испалио више хитаца из аутоматске пушке, а три су га погодила. Задобио је повреде карлице и преминуо је на путу до болнице.

Извор близак истрази испричао је да, према садашњим информацијама, полиција сумња да је убица вјероватно раније пратио Остојића, али и да је знао његове планове.

– Инспектори сумњају да је убица био сакривен у близини клуба који је држао Остојић и чекао га док дође. Након убиства он је побјегао у непознатом правцу – каже наш саговорник.

Додао је да је у мјесту Иванићи, који је удаљено око четири километра, пронађено запаљено возило с пушком, коју је вјероватно користио убица.

Камере

Према његовим ријечима, полиција је јуче током увиђаја изузела снимке безбједносних камера како би помоћу њих идентификовали убицу, као и његово кретање у ноћи убиства.

Осим тога, прикупљени су и други докази који би могли помоћи у истрази.

Још увијек се не зна ни мотив убиства.

Остојић није био познат полицији по кривичним дјелима и није био у сукобу са законом, тако да није ријеч о криминалном обрачуну.

Полиција је јуче блокирала шире подручје око мјеста убиства, а велики број полицајаца био је на терену и трагао за убицом.



Истрагу о убиству је у току дана преузела је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске. 

Грађани Источног Сарајева за покојног Остојића имају само ријечи хвале. Кажу да је био вриједан момак, помагао је породици, никада ништа ружно о њему нису чули.

Богата породица

Потиче из веома имућне породице, а велики број мјештана Источног Сарајева запослено је код њих. Такође, и кафић испред којег је убијен у власништву је његове породице, као и пекара “Златно зрно”, али и палачинкарница “Златно зрно” у Источном Сарајеву.

Дјевојка која је са Милошем и његовом породицом сарађивала претходних мјесеци испричала нам је да мисли како нико о њему не би могао рећи ружну ријеч.

– Био је пажљив према радницима, никада нам ниједна уплата није каснила. Једноставно, та породица нам је свима као друга фамилија – испричала је она уз молбу да не објављујемо њено име.

Додаје да ником није јасно ко би њему могао наудити, с обзиром да су се, осим што запошљавају и хране многе породице, увијек одазивали на све хуманитарне акције и несебично помагали.

У Министарству унутрашњих полосва Републике Српске рекли су да Управа за организован и тешки криминалитет води истрагу под надзором Републичког јавног тужилаштва РС.

– Предузимају се све потребне оперативне радње на расвјетљавању свих околности и утврђивању идентитета особе која је убила Остојића у Карађорђевој улици у Источном Сараејву у суботу око 23 сата – рекла је портпарол МУП РС Мирна Миљановић, наводећи иницијале.

Убиство Тигра

У сачекуши у Источном Сарајеву 31. маја прошле године на сличан начин убијен је Синиша Миличевић Тигар, а његове убице још нису пронађене.

Убица је тада сачекао Тигра испред зграде у којој је живио. Чим је Миличевић изашао из возила, убица је у њега испалио више хитаца и побјегао.

(Српскаинфо)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Љубомора

03.01.2019 14:28

Јадан момак. Некоме је сметала његова доброта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивот

03.01.2019 14:43

У Истоцном Сарајеву зивот не вриједи ни писљивог боба.Мозда да госн Косарац утврди да ипак вриједи.Ми смо се угусили у криминалу.

Name

Реално

03.01.2019 14:55

Јака полиција све сумњају а ниста не знају био убица у близини то зна и птица на грани надјите убице ако не знате дајте оставке

Name

Васо

03.01.2019 16:06

Одкуд.њему ноћни клуб,бмw.x5 дали је могуће,а.поштен е мој луди народе.

Name

Ре Васо

03.01.2019 16:27

Васо, не знаш ништа о овом случају. Ево ти укратко, дјед Остоја био имућан умро 2017,његов син Драган наставио очевим путем па тако и његов син Милош уз помоћ оца имао то што је имао. Имаш ли још нејасноћа да ти помогнем само ми немој тражити њихове матичне бројеве или здравствене књижице.

Name

ре ре васо

03.01.2019 17:22

Покојников отац у својој пекари у згради у Спасовданској не издаје фискалне рацуне, цисти црњак.

Name

Ре ре ре Васо

03.01.2019 20:59

Фискални рачун си запазио а јеси ли случајно запазио колико хуманитарних активности су финансирали Остојићи. Волио бих да се јави неко ко се обратио за помоћ а да му нису помогли. Плитко размишљаш.

Name

Ја

03.01.2019 22:09

Ти имас реци несто за ту породицу,цијели град зна да су сваку акцију подрзали.Смета ти сто имају,ради и ти па заради.Не смета ти мафија која зиви у овом граду и сире сто рекетира власнике објеката па хоце да зиве да прстом не мрдне.Дрзава нам је јадна,највеце зло на врху.

Name

ГРУЈО

03.01.2019 14:41

Прочитао сам објавила Српска инфо да је извршен атентат на Додика па све нешто сумњам да је то истина.Толико о истинитим вијестима Српскеинфо. ПОРИДИЦИ ПОГИНУЛОГ САУЧЕШЋЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

луд

03.01.2019 15:07

Послије много година прексиноћ погледах дневник РТРСа...реко, хај' да видим и чујем шта каже јавни сервис који би требао бити објективан и у служби грађана који плаћају ову несретну таксу...прва вијест, Цвијановићка и Радојичић даривали прве бебе у 2019. години...друга вијест, први пут након xy година нема јавног дочека нове године у БЛ и наравно одговорност се пребацује на хулигане из Правде за Давида, те исјечени снимак Хариса Џиновића који је успио само да каже ја сам професионалац и појавио сам се да испуним уговорну обавезу...све остале вијести су биле како се дочекала нова година у Бијељини, Модричи, Требињу итд...када се отвори једна фабрикица у предизборне сврхе РТРС звони на сва звона, а када се затворе двије фабрике, онда се прича о дочеку нове године у централном дневнику...РТРС се понаша као имућни родитељи, које је срамота што им је дијете наркоман и дилер, па се у кући не причају забрањене теме...безбједоносно стање је катастрофално, преко 70% нерјешених убистава, а ова која се ријеше, рјеше се хватањем убице који је добио минималну казну и лову да ћути, а налогодавци и даље живе са нама као узорне комшије...у оваквом систему се подстиче криминал, а руше инвестиције и економски напредак, деградира стандард и права грађана...у оваквом систему постајемо грађани другог реда и не питамо се ниста, иако уредно плаћамо обавезе и порезе...нашим новцем се купују гласови и отимају избори, постављају некомпетентни страначки послушници као перспективни кадрови који свлаче предузећа у стечај...у оваквом систему заробљавамо себе и своје потомке кредитима којима се плаћају вишкови радника у јавним предузећима, који су гласачко тијело режима...у оваквом систему се не живи, у оваквом систему се умире или бјежи из њега... Жалим за сваком марком коју уплатим оваквом јавном сервису, који под палицом владајуће партије уљепшава слику ситуације у РС, а горуће проблеме игнорише и од грађана прави магарце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.01.2019 16:04

Не гледам Ртрс већ годинама, то је телевизија за малоумнике, жали боже ту таксу што морам плаћати да се с њима не бих вуцарао по суду

Name

РС

03.01.2019 16:33

Ви од таксе не плаћате само ртрс, већ све јавне сервисе. Пола иде за бхтв, а по четвртина за ртрс и за фтв. Тако да плаћањем тв таксе плаћате све ове који нас лажу.

Name

Одг за Луд

03.01.2019 22:13

Ниси ти луд ти си паметан и препаметан,то људи са ИQ 0 не знају и не разумију гдје зивимо.Ко нас краде,убија,продаје дрогу итд. Будале климају главом и не виде даље од носа.

Name

Миле

03.01.2019 17:32

Сад це наса омиљена полиција да пронаде убицу ако није неко близак резиму.Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

03.01.2019 18:32

Залост, тузан дан за све добре људе. Цестита, радна породица која је цијелу зивот радила и имала. Истоцнп Сарајебо град таме, залосно сто ово морам написати и моја дјеца су родјена ту и зиве и раде као и ја. После ових страсних десавања у БЛ. нас граф је остао имун, то као да је била забрањена тема. Кад споменете Давида или Давора гледају вас као цудовисте. Ниједан коментар, пост, суосјецај нико није хтио објавити. Питала сам се ста је урадјено овом народу, изгубили осјецај за помоц, за неправду за бол, ма за све. И ето деси се и нама нас Милос, нас Давид нада младост, насе сузе. Исто им плацу, мајке, оцеви, срстре, баке, тетке, стрине. Осјецамо ли људи зло и требамо ли се јавно борити. Немамо висе јаке институцине, власт их је урусила деградирала, имамо само себе, нас и питање кад це се опет неки катил окуразити јер му се неко несвидја, или му је завидан, хоце његов новац да лиси зивота неко насе дијете. Размислите докле смо догурали, гдје нам је савјест и подузмимо сви заједно ствари за наду сигурност.

Name

Вук

03.01.2019 19:17

Цуј истрагу преузела управа за тески криминалитет на целу са Илицем?? Ма наци це убицу , само сутра куме!

ОДГОВОРИТЕ