Које је најбоље вријеме за постовање на друштвеним мрежама?

Објавити или не објавити, питање је сада? Наравно треба да објавите свој пост, али када?

Информационе технологије 31.12.2018 | 10:51
Које је најбоље вријеме за постовање на друштвеним мрежама?
Када би Хамлет данас био тинејџер, дефинитивно би наместио косу, питајући се које је најбоље време за савршену инстаграм фотографију. "Да ли да објавим селфи у мојој краљевској одећи у петак, или не? Или, да ли да чекам суботу увече?"
Ако сте покушавали да будете примећенији на друштвеним мрежама 2018. године, нисте морали да завршите као сиромашни дански принц. 
Ово су сати и дани за које већина истраживача сматра да су најбољи за максимално ангажовање на вашим постовима:

Које је најбоље време за пост на Фацебоок-у? 

Многа од последњих истраживања саветују да, ако желите добру видљивост, кликове и коментаре на вашу објаву, треба да оставите пост на Фацебоок-у између поднева и 16 часова. Ово је потврдило 10 од 13 спроведених студија о томе. 

Најбољи дани за постове су среда, четвртак и петак. На крају недеље сви се осећају прилично добро. Петком се остави 17 одсто свих коментара на Фацебоок-у, а 16 одсто лике-ова и схаре-ова. Четвртак је на другом месту.
Недавна студија Унметриц-а показала је да је број постова био највећи средом, иако за њих влада мање интересовање средом у просеку. Дакле, ако желите велики број постова и интеракција, покушајте да објављујете чешће средом.

Које је најбоље време за постове на Инстаграму? 

Најоптималније време за објаве је у два часа поподне. Свако би вероватно помислио: "Ко још проверава шта се дешава на Инстаграм-у у два поподне?" Али, то је тако. Свако оставља постове на овој познатој друштвеној платформи током дана, тако да је више вероватно да ће ваша објава бити видљивија тада. 
Пауза за ручак или време ручка су такође право време за укључивање корисника и то, не зато што људи праве селфије док ручају, већ зато што тада чешће проверавају своје изворе. 

Најбољи дани су понедељак, среда, четвртак и петак. Средом се оставља највише постова у недељи, и такође највише се остављају коментари кликови и лајкови. Током петка свако тражи неке сјајне Инстаграм снимке који су направљени током недеље.

Ово је најбољи тренутак за твитове 

Тwиттер је савршен за исписивање садржаја када људи заврше са својим радним даном.
Имајући то на уму, има смисла да је бављење Тwиттер-овим постовима најбоље у подне, када је многим људима време за ручак и од 17 до 18 часова, одмах након што људи заврше са својим пословима. 

Најбољи дани за објаве су понедељак, уторак, среда и четвртак.

Које је најбоље вријеме за постове на ЛинкедИн-у? 

ЛинкедИн бележи највише кликова, акција и коментара када људи одлазе са посла.
Већина корисника ЛинкедИн-а се пријављује пре него што крену кући. Неколико њих такође претражује професионалну мрежу на почетку радног дана и на паузама за ручак. 

Најбољи дани за пост су уторак, среда, четвртак. Људи више воле да проверавају своје ЛинкедИн профиле током недеље, а не преко викенда. Осим тога, постови од понедељка и петка једноставно немају толики значај на овој платформи, као постови објављени средином седмице.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар