Миланове муке с тренером - кога умјесто Гатуза?!

Конте и Жардим неће на пола сезоне, Донадони и Гвидолин нису ни контактирани, између Венгера и Газидиса захладнело - остаје само једна реална опција.

Фудбал 31.12.2018 | 00:00
Миланове муке с тренером - кога умјесто Гатуза?!
Да Милан има решење за клупу одавно би Ђенаро Гатузо био бивши. Или да не претерујемо - био би бивши одмах после оног тужног ремија са другом најгором екипе Серије А - Фрозинеом. Био је то четврти меч заредом у Калчу на коме Росонери нису постигли погодак. Тиме је ова генерација са Гатузом на челу, ушла у клупске анале по негативном рекорду. Тако нешто - да седмоструки шампион Европе не постигне гол на четири везане утакмице - није се догодило још  од 1984. Ако вам је једноставније за рачунање, за осећај колико је прошло, то је и даље била ера пре Силвија Берлусконија?! 

Рећи ће многи да Милан ни после свих оних силних појачања пре два лета и даље нема тим конкурентан за Лигу шампиона - и у праву су донекле - али има ту и један већи проблем. И то је очито тренер. Нема више врдања. Ни код Ђенара Гатуза, а ни код његових претходника нису се назирале контуре неког препознатљивог стила, такозваног тренерског печата. И зато је пред Миланом ове зиме јако важан посао. 

Изабрати тренера за дуже стазе и или само привремено решење, да се сезона приведе крају? 

Лицитација с имјенима увелико траје, а у данашњем издању Коријере дела Сера тврди да чак ни у случају да победи СПАЛ у наредном колу Гатузо неће остати на клупи. Прецизније, да му ни три бода из тог сусрета не гарантују да ће наставити своју мисију на Сан Сиру. 

Миланови навијачи једно време су вероватно маштали о Арсену Венгеру, поготово је та машта, мислили су многи, све више постајала јава када је Иван Газидис устоличен у директорску фотељу Милана, међутим брзо се све срушило као кула од карата када су се појавиле информације да су односи између Венгера и Газидиса озбиљно захладнели током последњих месеци заједничког рада у Арсеналу.    

Венгер, дакле, отпада.

Коријере дела Сера да истог момента отпадају и Роберто Донадони, односно Франческо Гвидолин, који нису ни били контактирани, док су шансе да бивши тренер Монака Леонардо Жардим (предложио га Жорж Мендеш) на полусезони преузме екипу јако мале. Жардим би био то такозвано решење на дуге стазе, али... Многи у управи Милана као идеално решење за актуелну ситуацију у клубу виде Антонија Контеа - стручњак познат по томе да уме да изгради империју из темеља - међутим ни прослављени Италијан није рад да креће упола сезоне. 

О Жардиму и Контеу моћи ће да се прича од маја, али шта сада?

Калчомеркато ту долази до новог-старог имена: Леонардо. Актуелни генерални директор. Бразилца су још пре два месеца из Елиота (групације која је преузела клуб од Кинеза) замолили да преузме тим и има двоструку улогу до краја сезоне, али овај је то одбио. 

"Да се вратим на клупу? Не хвала. Изабрао сам свој пут и задовољан сам својим послом", казао је у октобру Леонардо, после првих превирања у клубу и говоркања како би Гатузо требало да буде смењен. 

Газета дело Спорт међутим не одустаје и чак уверава да ће Милан много лакше убедити Леа да спасава сезону као војник клуба, него приволети нејо јако име да екипу преузме у јануару. И то делује као реалност. Леонардо би, пише Газета, у том случају водио тим до маја, а до тада би Милан у миру водио преговоре са неколико стручњака који су остали у најужем кругу кандидата, оних с "вињетом": на дуге стазе. 

А као најозбиљнији претенденти за тренерску фотељу на Сан Сиру (од лета) тренутно су Конте и Жардим. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар