Milanove muke s trenerom - koga umjesto Gatuza?!

Konte i Žardim neće na pola sezone, Donadoni i Gvidolin nisu ni kontaktirani, između Vengera i Gazidisa zahladnelo - ostaje samo jedna realna opcija.

Fudbal 31.12.2018 | 00:00
Milanove muke s trenerom - koga umjesto Gatuza?!
Da Milan ima rešenje za klupu odavno bi Đenaro Gatuzo bio bivši. Ili da ne preterujemo - bio bi bivši odmah posle onog tužnog remija sa drugom najgorom ekipe Serije A - Frozineom. Bio je to četvrti meč zaredom u Kalču na kome Rosoneri nisu postigli pogodak. Time je ova generacija sa Gatuzom na čelu, ušla u klupske anale po negativnom rekordu. Tako nešto - da sedmostruki šampion Evrope ne postigne gol na četiri vezane utakmice - nije se dogodilo još  od 1984. Ako vam je jednostavnije za računanje, za osećaj koliko je prošlo, to je i dalje bila era pre Silvija Berluskonija?! 

Reći će mnogi da Milan ni posle svih onih silnih pojačanja pre dva leta i dalje nema tim konkurentan za Ligu šampiona - i u pravu su donekle - ali ima tu i jedan veći problem. I to je očito trener. Nema više vrdanja. Ni kod Đenara Gatuza, a ni kod njegovih prethodnika nisu se nazirale konture nekog prepoznatljivog stila, takozvanog trenerskog pečata. I zato je pred Milanom ove zime jako važan posao. 

Izabrati trenera za duže staze i ili samo privremeno rešenje, da se sezona privede kraju? 

Licitacija s imjenima uveliko traje, a u današnjem izdanju Korijere dela Sera tvrdi da čak ni u slučaju da pobedi SPAL u narednom kolu Gatuzo neće ostati na klupi. Preciznije, da mu ni tri boda iz tog susreta ne garantuju da će nastaviti svoju misiju na San Siru. 

Milanovi navijači jedno vreme su verovatno maštali o Arsenu Vengeru, pogotovo je ta mašta, mislili su mnogi, sve više postajala java kada je Ivan Gazidis ustoličen u direktorsku fotelju Milana, međutim brzo se sve srušilo kao kula od karata kada su se pojavile informacije da su odnosi između Vengera i Gazidisa ozbiljno zahladneli tokom poslednjih meseci zajedničkog rada u Arsenalu.    

Venger, dakle, otpada.

Korijere dela Sera da istog momenta otpadaju i Roberto Donadoni, odnosno Frančesko Gvidolin, koji nisu ni bili kontaktirani, dok su šanse da bivši trener Monaka Leonardo Žardim (predložio ga Žorž Mendeš) na polusezoni preuzme ekipu jako male. Žardim bi bio to takozvano rešenje na duge staze, ali... Mnogi u upravi Milana kao idealno rešenje za aktuelnu situaciju u klubu vide Antonija Kontea - stručnjak poznat po tome da ume da izgradi imperiju iz temelja - međutim ni proslavljeni Italijan nije rad da kreće upola sezone. 

O Žardimu i Konteu moći će da se priča od maja, ali šta sada?

Kalčomerkato tu dolazi do novog-starog imena: Leonardo. Aktuelni generalni direktor. Brazilca su još pre dva meseca iz Eliota (grupacije koja je preuzela klub od Kineza) zamolili da preuzme tim i ima dvostruku ulogu do kraja sezone, ali ovaj je to odbio. 

"Da se vratim na klupu? Ne hvala. Izabrao sam svoj put i zadovoljan sam svojim poslom", kazao je u oktobru Leonardo, posle prvih previranja u klubu i govorkanja kako bi Gatuzo trebalo da bude smenjen. 

Gazeta delo Sport međutim ne odustaje i čak uverava da će Milan mnogo lakše ubediti Lea da spasava sezonu kao vojnik kluba, nego privoleti nejo jako ime da ekipu preuzme u januaru. I to deluje kao realnost. Leonardo bi, piše Gazeta, u tom slučaju vodio tim do maja, a do tada bi Milan u miru vodio pregovore sa nekoliko stručnjaka koji su ostali u najužem krugu kandidata, onih s "vinjetom": na duge staze. 

A kao najozbiljniji pretendenti za trenersku fotelju na San Siru (od leta) trenutno su Konte i Žardim. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar