Традиционални коктел, традиционално успјешних!

Ватерполо савез Србије спустио је завесу на још једну успешну годину.

Остали спортови 25.12.2018 | 10:45
Традиционални коктел, традиционално успјешних!
Новогодишњим коктелом у Хотелу М, ВСС је заокружио календарску 2018, у којој су златни "делфини" одбранили злато на Европском првенству у Барселони, освојили Медитеранске игре у Тарагони, а затим и бронзу на ФИНА купу у Берлину. Уз то, женска репрезентација остварила је највећи успех, освојивши девето место на Европском првенству.

Набројавши успехе, председник ВСС Виктор Јеленић нагласио је и значај финансијске стабилизације.

"Најважнија ствар је финансијска консолидација. Враћени су сви дугови савеза. Такође почели смо да обилазимо локалне самоуправе, да помогнемо клубовима у Србији".

Генерални секретар ВСС Немања Маријан најавио је 2019, истакавши да ће најважније такмичење бити Светско првенство у јулу, али и завршница Светске лиге, која ће бити организована у Београду.

Челници савеза су уручили симболичне поклоне "делфинима" који су у 2018. одиграли 300. утакмицу за репрезентацију - Андрији Прлаиновићу и Душку Пијетловићу, уместо кога је награду преузео његов брат, Гојко.

"Брзо је прошло 300 утакмица, иако је, кад се сагледа, то 13 година", рекао је Прлаиновић.

"Почео сам тачно кад је Србија постала опет самостална и раздвојила се са Црном Гором. За тих 13 година било ми је јако лепо и то је главни разлог што је тако брзо прошло. Надам се да ћу скупити још педесетак. Тешко више од тога", насмејао се Прлаиновић, обраћајући се саиграчима, представницима савеза, медија и гостима ВСС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар