Tradicionalni koktel, tradicionalno uspješnih!

Vaterpolo savez Srbije spustio je zavesu na još jednu uspešnu godinu.

Ostali sportovi 25.12.2018 | 10:45
Tradicionalni koktel, tradicionalno uspješnih!
Novogodišnjim koktelom u Hotelu M, VSS je zaokružio kalendarsku 2018, u kojoj su zlatni "delfini" odbranili zlato na Evropskom prvenstvu u Barseloni, osvojili Mediteranske igre u Taragoni, a zatim i bronzu na FINA kupu u Berlinu. Uz to, ženska reprezentacija ostvarila je najveći uspeh, osvojivši deveto mesto na Evropskom prvenstvu.

Nabrojavši uspehe, predsednik VSS Viktor Jelenić naglasio je i značaj finansijske stabilizacije.

"Najvažnija stvar je finansijska konsolidacija. Vraćeni su svi dugovi saveza. Takođe počeli smo da obilazimo lokalne samouprave, da pomognemo klubovima u Srbiji".

Generalni sekretar VSS Nemanja Marijan najavio je 2019, istakavši da će najvažnije takmičenje biti Svetsko prvenstvo u julu, ali i završnica Svetske lige, koja će biti organizovana u Beogradu.

Čelnici saveza su uručili simbolične poklone "delfinima" koji su u 2018. odigrali 300. utakmicu za reprezentaciju - Andriji Prlainoviću i Dušku Pijetloviću, umesto koga je nagradu preuzeo njegov brat, Gojko.

"Brzo je prošlo 300 utakmica, iako je, kad se sagleda, to 13 godina", rekao je Prlainović.

"Počeo sam tačno kad je Srbija postala opet samostalna i razdvojila se sa Crnom Gorom. Za tih 13 godina bilo mi je jako lepo i to je glavni razlog što je tako brzo prošlo. Nadam se da ću skupiti još pedesetak. Teško više od toga", nasmejao se Prlainović, obraćajući se saigračima, predstavnicima saveza, medija i gostima VSS.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar